ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει - Δωρεάν για το κοινό και με drive-in προβολές

Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει - Δωρεάν για το κοινό και με drive-in προβολές
Athens Open Air Festival

Το Athens Open Air Film Festival, ο καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί εδώ και μια δεκαετία αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας και διοργανώνεται από τις Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

«Δηλώνουμε το ελπιδοφόρο ‘παρών’ σε αυτή την πρωτοφανή και δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε και υποσχόμαστε αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, δωρεάν για το κοινό: Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις σε αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους, μετατρέπουμε εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης σε μαγευτικά υπαίθρια σινεμά και προετοιμάζουμε εντυπωσιακές drive-in προβολές, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την αρτιότερη οπτικοακουστική εμπειρία, επιφυλάσσοντας στο κοινό θρυλικές και ιδιαίτερα αγαπητές του ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και, φυσικά, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

123

Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, ωστόσο παρουσιάστηκε η αφίσα της φετινής διοργάνωσης, την οποία υπογράφει ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας, Βασίλης Μέξης.

Όπως λέει ο ίδιος, «από το 2010, κάθε καλοκαίρι η Αθήνα μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά μέσα από τις προβολές του Athens Open Air Film Festival. Διανύοντας την πορεία του που φέτος μετράει 10 χρόνια, το Φεστιβάλ κάνει στάση στη δική του “Λεωφόρο της Δόξας”. Εκεί “πλέκει” έναν αστερία από ψάθα, κι έτσι ο καλοκαιρινός θεσμός αποκτά το δικό του χρυσό αστέρι στον ανοιχτό ουρανό της πόλης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ