Εθελοντική αιμοδοσία μετά μουσικής στο Μέγαρο
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί, την Πέμπτη 11 Ιουνίου από τις 12:00 έως τις 19:00, στον στεγασμένο χώρο της κεντρικής εισόδου του, τη δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΝΥ Αιμοδοσίας Αρεταίειου Νοσοκομείου)
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αίματος), με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Το αιμοπετάλιο» και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Η πρωτοβουλία του ΕΚΠΑ πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από δύο σύντομες συναυλίες που θα γίνουν στον χώρο της αιμοδοσίας, στις 14:30 και στις 17:30.
Συμμετέχουν δύο δεκαμελή σχήματα από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, τα οποία, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών τους, θα ερμηνεύσουν γνωστές μελωδίες διάσημων συνθετών.
Στην πρώτη συναυλία (14:30) θα παρουσιαστεί η Μικρή Συμφωνία (για εννέα πνευστά) του Γκουνό, που θα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, ενώ στη δεύτερη (17:30) θα ακουστούν συνθέσεις για χάλκινα πνευστά και κρουστά των Σουζάτο και Ριτσέττο, καθώς και μεταγραφές έργων Παγκανίνι και Ντέντσα.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών και την αποφυγή συνωστισμού υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικού ραντεβού στο 210 7286324.
Στην αιμοδοσία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η νέα εφαρμογή για κινητά, που επιτρέπει στους αιμοδότες να κλείνουν τα ραντεβού για αιμοδοσία online. Ο σύνδεσμος θα ανακοινωθεί σύντομα.
Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των αιμοδοτών.
Κυρώσεις ΗΠΑ σε Ιράν: Τρεις τουρκικές εταιρείες στην «μαύρη λίστα» της Ουάσινγκτον
20:33
Δύο επιχειρήσεις διάσωσης με 72 μετανάστες νότια των Καλών Λιμένων
20:23
Έρευνες της Ασφάλειας στο ιατρείο όπου υπέστη ανακοπή ο Γιώργος Μαζωνάκης - Η ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι του
20:14
Ίσραελ Κατς: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στη νότια Συρία
20:04