ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθελοντική αιμοδοσία μετά μουσικής στο Μέγαρο

Εθελοντική αιμοδοσία μετά μουσικής στο Μέγαρο
© Intime p.a.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί, την Πέμπτη 11 Ιουνίου από τις 12:00 έως τις 19:00, στον στεγασμένο χώρο της κεντρικής εισόδου του, τη δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΝΥ Αιμοδοσίας Αρεταίειου Νοσοκομείου)

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αίματος), με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Το αιμοπετάλιο» και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η πρωτοβουλία του ΕΚΠΑ πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από δύο σύντομες συναυλίες που θα γίνουν στον χώρο της αιμοδοσίας, στις 14:30 και στις 17:30.

Συμμετέχουν δύο δεκαμελή σχήματα από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, τα οποία, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών τους, θα ερμηνεύσουν γνωστές μελωδίες διάσημων συνθετών.

Στην πρώτη συναυλία (14:30) θα παρουσιαστεί η Μικρή Συμφωνία (για εννέα πνευστά) του Γκουνό, που θα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, ενώ στη δεύτερη (17:30) θα ακουστούν συνθέσεις για χάλκινα πνευστά και κρουστά των Σουζάτο και Ριτσέττο, καθώς και μεταγραφές έργων Παγκανίνι και Ντέντσα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών και την αποφυγή συνωστισμού υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικού ραντεβού στο 210 7286324.

Στην αιμοδοσία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η νέα εφαρμογή για κινητά, που επιτρέπει στους αιμοδότες να κλείνουν τα ραντεβού για αιμοδοσία online. Ο σύνδεσμος θα ανακοινωθεί σύντομα.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των αιμοδοτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ