ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Black Lives Matter» λέει και ο Banksy: Το νέο του έργο και το ηχηρό μήνυμα

«Black Lives Matter» λέει και ο Banksy: Το νέο του έργο και το ηχηρό μήνυμα
Instagram/Banksy

Τη στήριξή του στο κίνημα «Black Lives Matter» εξέφρασε ο καλλιτέχνης δρόμου, Banksy, με ένα νέο έργο καθώς και με ένα ισχυρό μήνυμα, στο οποίο μεταξύ άλλων, τονίζει πως «οι έγχρωμοι άνθρωποι αδικούνται από το σύστημα».

Στο νέο έργο διακρίνουμε μία μαύρη φιγούρα σε κορνίζα και γύρω της ένα κερί και λουλούδια. Ακριβώς πάνω από το κερί, στον τοίχο, είναι κρεμασμένη μια αμερικανική σημαία που έχει αρχίσει να αρπάζει φωτιά.

Τη νέα του δημιουργία ο Banksy ανέβασε στο Instagram και τη συνοδεύει με τις σκέψεις του:

«Αρχικά πίστευα πως απλά έπρεπε να σωπάσω και να ακούσω τους μαύρους ανθρώπους για το ζήτημα. Γιατί όμως να το κάνω αυτό; Δεν είναι πρόβλημά τους. Είναι πρόβλημά μου» αναφέρει αρχικά στη δημοσίευσή του.

Ενώ προσθέτει ότι:

«Oι έγχρωμοι άνθρωποι αδικούνται από το σύστημα. Από το σύστημα των λευκών. Σαν έναν σπασμένο σωλήνα που πλημμυρίζει το διαμέρισμα των από κάτω. Ένα ελαττωματικό σύστημα κάνει τη ζωή τους μίζερη, αλλά δεν είναι δουλειά τους να το διορθώσουν. Δεν μπορούνε γιατί κανείς δεν θα τους αφήσει να μπουν στο από πάνω διαμέρισμα».

Τέλος, τονίζει πως «αυτό είναι πρόβλημα των λευκών. Κι αν δεν το φτιάξουν εκείνοι, κάποιος θα πρέπει να ανέβει στον από πάνω όροφο και να κλοτσήσει την πόρτα».

https://www.instagram.com/p/CBFyA8iM15Y

Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα «Black Lives Matter» έχει κυριαρχήσει στους δρόμους μέσα από εκατοντάδες διαδηλώσεις, αλλά και στα social media, μετά τη βίαιη δολοφονία του άοπλου Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό, Ντέρεκ Σόβιν.

Banksy shares new artwork supporting Black Lives Matter and says it's on white people to fix systemic racism / CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ