ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βρέθηκε το κλεμμένο έργο του Banksy για τα θύματα του Μπατακλάν

Βρέθηκε το κλεμμένο έργο του Banksy για τα θύματα του Μπατακλάν
EPA/JULIEN DE ROSA

Ένα έργο τέχνης του καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, το οποίο είχε κλαπεί πέρυσι από τον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν στο Παρίσι, βρέθηκε την Τετάρτη από την αστυνομία στην κεντρική Ιταλία.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, και όπως αναφέρει το BBC, το γκράφιτι εντοπίστηκε σε μια φάρμα στην περιφέρεια Αμπρούτσο. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν συνελήφθησαν οι δράστες.

Σημειώνεται πως το έργο αυτό, μέρος μιας σειράς αποτελούμενης κυρίως από τοιχογραφίες που πιστεύεται ότι ζωγράφισε ο Banksy στη γαλλική πρωτεύουσα, εικονίζει μια γυναίκα με μαντίλα που θρηνεί.

Οι δράστες της κλοπής χρησιμοποίησαν φορτηγάκι, στο οποίο τοποθέτησαν ολόκληρη την πόρτα αφού την αφαίρεσαν, είχε δηλώσει τότε πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Στο Μπατακλάν είχαν εισβάλει εν μέσω συναυλίας ροκ κάποιοι από τους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015. Τα θύματα στον χώρο αυτό ήταν τα περισσότερα από τα συνολικά 130 που είχε θρηνήσει η πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Ορισμένα ακόμη από τα έργα του Banksy - πολλά από αυτά αποτελούν σχόλια για κοινωνικά θέματα, όπως είναι η μετανάστευση - βανδαλίστηκαν σχεδόν αμέσως αφού τα ολοκλήρωσε. Κάποια άλλα προστατεύονται.

Τα έργα του Banksy, ο οποίος έχει καταφέρει να παραμένει μυστική η πραγματική του ταυτότητα, μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια σε αντικείμενα πόθου για πολλούς συλλέκτες τέχνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ