ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαία Ολυμπία: Επαναλειτουργεί το Μουσείο μετά την καραντίνα - Τα μέτρα ασφαλείας

Αρχαία Ολυμπία: Επαναλειτουργεί το Μουσείο μετά την καραντίνα - Τα μέτρα ασφαλείας
ΑΠΕ/ΜΠΕ - Ευάγγελος Μπουγιώτης

Με χαμηλή επισκεψιμότητα, αλλά με όλα τα μέτρα ασφαλείας για την εξάπλωση του κορωνοϊού να τηρούνται στο ακέραιο, λειτουργεί ξανά ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Με τη μέγιστη προστασία για επισκέπτες και εργαζόμενους επαναλειτουργεί το αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και όπως λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο, ώστε να ελέγχεται η ροή και να μην προκαλείται συνωστισμός.

Ειδικότερα, για το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας υπάρχει διαφορετική είσοδος και έξοδος για τους επισκέπτες, υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις με σήμανση για την αναμονή των επισκεπτών, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων και ταυτόχρονα θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας προσώπου.

Επίσης, προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που θα βρίσκονται στο μουσείο ανά ώρα, όπως και συγκεκριμένες διαδρομές. Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα μέτρα για τη συχνή καθαριότητα όλων των χώρων, ενώ υπάρχουν σε διάφορα σημεία και αντισηπτικά χεριών. Ακόμη, έχουν τοποθετηθεί πλεξιγκλάς για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι στην έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.

Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου, που έχει ανοίξει εδώ και περίπου ένα μήνα, η Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η κίνηση ήταν πολύ χαμηλή και δεν είχε καμία σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, αφού κάθε χρόνο τους μήνες Μάιο και Ιούνιο υπήρχε μεγάλη κίνηση». Όμως, τώρα με το άνοιγμα του τουρισμού η Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια ελπίζει ότι «κάτι καλύτερο θα έχουμε και δεν θα είναι τόσο χαμηλά τα νούμερα της επισκεψιμότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ