ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Ανοιχτό και πάλι χωρίς προκρατήσεις από σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Ανοιχτό και πάλι χωρίς προκρατήσεις από σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου
SNFCC_photo© Nikos_Karanikolas

Μετά από δύο εβδομάδες δοκιμαστικής λειτουργίας, από σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου το Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι και πάλι ανοιχτό για όλους, χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονική προκράτηση, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Από τις 5 Ιουνίου και για δύο εβδομάδες, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εφάρμοσε ένα ειδικό σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από την ειδική Επιτροπή Λοιμοξιολόγων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Το σχέδιο αυτό ακολούθησε τις πρακτικές που είχαν υιοθετεί από όλους τους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας στη χώρα μας -αλλά και διεθνώς- και στην πρώτη φάση του συμπεριλάμβανε είσοδο με ηλεκτρονική προκράτηση. Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά, επιδεικνύοντας υποδειγματικό αίσθημα ατομικής ευθύνης, κι έτσι αυτές οι δύο πρώτες εβδομάδες κύλησαν ομαλά και απρόσκοπτα.

Οι διεθνείς εξελίξεις καθώς και η σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, σε συνδυασμό με τη συνέπεια των επισκεπτών στην τήρηση των μέτρων προστασίας, επιτρέπει στο ΚΠΙΣΝ να προχωρήσει στην επόμενη φάση του σχεδίου του. Υπάρχει πλέον, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αισιοδοξία ότι είναι εφικτή η σταδιακή επιστροφή στην κανονική λειτουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπαίθριων χώρων, έτσι ώστε οι επισκέπτες να προσέρχονται σε αυτό χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονική προκράτηση.

Πρωταρχικό μέλημά του ΚΠΙΣΝ, εκτός από μια άριστη εμπειρία επίσκεψης, είναι η προστασία της υγείας των επισκεπτών αλλά και των εργαζομένων σε αυτό. Έτσι, συνεχίζουν να εφαρμόζονται με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

Το προσωπικό και οι φύλακες θα βρίσκονται τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, ώστε να αποθαρρύνεται τυχόν συνωστισμός. Παράλληλα, θα αξιολογείται συστηματικά το επίπεδο της επισκεψιμότητας στο Πάρκο και, σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε νέους επισκέπτες ούτε θα υπάρχει η δυνατότητα αναμονής.

Αναπόσπαστο κομμάτι της ομαλής λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ είναι και η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας από όλους. Το ΚΠΙΣΝ καλεί τους επισκέπτες να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά χεριών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις, να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις και να φοράνε μάσκα, όπου είναι απαραίτητο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ