ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βικτόρια Χίσλοπ: Πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα η συγγραφέας του βιβλίου «Το Νησί»

Βικτόρια Χίσλοπ: Πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα η συγγραφέας του βιβλίου «Το Νησί»
H συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ στην παρουσίαση του βιβλίου της «Οι Καρτ Ποστάλ», στις 8 Νοεμβρίου 2016 ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

H Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, που έγινε γνωστή για το μπεστ σέλερ «Το Νησί» το οποίο μεταφέρθηκε με τεράστια επιτυχία και στην ελληνική τηλεόραση, πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα.

    Η συγγραφέας είχε εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία να πάρει την ελληνική ιθαγένεια και έτσι, μετά τον ηθοποιό Τομ Χανκς, έναν επίσης πασίγνωστο λάτρη της χώρας μας, λαμβάνει και αυτή τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

    Η τιμητική πολιτογράφηση της Βικτόρια Χίσλοπ έγινε με προεδρικό διάταγμα το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    «Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει το διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    Για την απόφαση λαμβάνεται υπόψη η «παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας» μέσα από το έργο της Hislop, καθώς και η «ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού», όπως αναφέρεται στο διάταγμα

    Η Χίσλοπ λατρεύει την Ελλάδα και προβάλει τη χώρα μας διεθνώς με κάθε ευκαιρία.

    Η συγγραφέας έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να γράψει τη συνέχεια του βιβλίου«Το Νησί» και περνάει πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου της στην Ελλάδα.

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ