ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ εθελοντής σε δοκιμαστικό εμβόλιο κορωνοϊού - Γιατί αποφάσισε να εμβολιαστεί

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ εθελοντής σε δοκιμαστικό εμβόλιο κορωνοϊού - Γιατί αποφάσισε να εμβολιαστεί
Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Στη μάχη κατά της πανδημίας ρίχνεται ο διάσημος Βρετανός συνθέτης Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, ο οποίος δέχτηκε να εμβολιαστεί με εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο.

Το γεγονός ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γουέμπερ την Τετάρτη μέσω Twitter λαμβάνοντας εγκωμιαστικά σχόλια, αφού ο συνθέτης δήλωσε ότι θα «κάνει τα πάντα» για να ξανανοίξουν τα θέατρα.

«Είμαι ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι αύριο θα εμβολιαστώ στο πλαίσιο μιας δοκιμής για την Covid-19 από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Θα κάνω τα πάντα για να αποδείξω ότι τα θέατρα μπορούν να ξανανοίξουν με ασφάλεια», έγραψε.

Οι παραστατικές τέχνες έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα σε όλον τον κόσμο λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το εμβόλιο που θα χορηγηθεί στον διάσημο συνθέτη που έχει βάλει την υπογραφή του σε μιούζικαλ όπως «Το Φάντασμα της Όπερας», «Cats», και «Εβίτα» αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca.

Είναι μόλις ένα από έναν αριθμό εμβολίων, των οποίων τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

Το tweet του Γουέμπερ σχολίασε ο θεατρικός ηθοποιός Τζέρεμι Σεκόμπ, γνωστός για τον ρόλο του στην όπερα «Το Φάντασμα της Όπερας», ίσως το πιο διάσημο έργο του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ.

Ο Σεκόμπ ευχαρίστησε τον συνθέτη:

«Σε ευχαριστώ. Είναι υπέροχο το πώς ηγείσαι από την πρώτη γραμμή».

Andrew Lloyd Webber volunteers for vaccine trial, says he'll 'do anything' to prove theaters can reopen safely, by Jack Guy, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ