ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» - Μεγάλη έκθεση στο Ναύπλιο

«Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» - Μεγάλη έκθεση στο Ναύπλιο
hellenicparliament.gr

Στο Βουλευτικό Ναυπλίου, όπου στεγάστηκε το πρώτο Κοινοβούλιο των Ελλήνων, παρουσιάζεται από τις 7 Σεπτεμβρίου η έκθεση «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»

Η έκθεση, που έχει ως θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, παρουσιάζεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, η έκθεση αφηγείται δύο σχεδόν αιώνες κοινοβουλευτικού βίου: από τις πρώτες εθνοσυνελεύσεις που ακολούθησαν την ελληνική επανάσταση του 1821 έως την εδραίωση του κοινοβουλευτισμού την περίοδο 1862-1914, από τις κρίσεις του Μεσοπολέμου έως τα χρόνια που οδήγησαν στην κατάλυση της δημοκρατίας το 1967, από τη μεταπολίτευση του 1974 έως τις μέρες μας.

Προεκλογικοί αγώνες και συγκεντρώσεις, η δημόσια εικόνα του βουλευτή, σημαντικές συνεδριάσεις στην ολομέλεια της Βουλής, η λειτουργία της νομοθετικής διαδικασίας και του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζωντανεύουν μέσα από φωτογραφίες και εικαστικά έργα, χειρόγραφα και έντυπα, αφίσες και φυλλάδια υποψηφίων, πρωτοσέλιδα και άρθρα εφημερίδων, σχεδιαγράμματα και χάρτες, αποσπάσματα από επίκαιρα και κινηματογραφικές ταινίες, βίντεο και διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 7/9 και ώρα 19.00 στο Βουλευτικό Ναυπλίου ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας και θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ