ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σχολείο της Αθήνας - Ειρήνη Παππά»: Πέρσες και Λυσιστράτη στο υπαίθριο θέατρο του Εθνικού

«Σχολείο της Αθήνας - Ειρήνη Παππά»: Πέρσες και Λυσιστράτη στο υπαίθριο θέατρο του Εθνικού
n-t.gr

Το Υπαίθριο Θέατρο του Εθνικού θεάτρου, το «Σχολείο της Αθήνας - Ειρήνη Παππά», βρίσκεται στο Μοσχάτο και είναι προγραμματισμένο να υποδεχθεί το Σεπτέμβριο τις δυο καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού, «Πέρσες» και «Λυσιστράτη».

Το Υπαίθριο Θέατρο του Εθνικού είναι χωρητικότητας 1100 θέσεων. Ανακαινίστηκε και αποπερατώθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Λάτση, επί Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης Δημήτρη Λιγνάδη. Βρίσκεται στην Πειραιώς 52, στο ύψος του Μοσχάτου, στο χώρο όπου λειτουργεί η Σχολή Υποκριτικής Τέχνης του Εθνικού και το Τμήμα Σκηνοθεσίας.

Οι παραστάσεις

Πέρσες Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη

Στα Σούσα, την πρωτεύουσα των Περσών, οι γέροντες που έχουν μείνει στα μετόπισθεν, πιστοί φύλακες των λαμπρών ανακτόρων του Ξέρξη, ανησυχούν για τον στρατό τους που επιχειρεί εκστρατεύσει εναντίον της Ελλάδας, καθώς κανένα νέο δεν έχει φτάσει για την έκβαση της πολεμικής αποστολής.

Παίζουν

Χορός: Βασίλης Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Μιχάλης Θεοφάνους, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Λαέρτης Μαλκότσης, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννος Περλέγκας, Αλμπέρτο Φάις

Βασίλισσα: Λυδία Κονιόρδου

Άγγελος: Αργύρης Πανταζάρας/ Δαρείος: Νίκος Καραθάνος / Ξέρξης: Αργύρης Ξάφης / Μουσικός (λύρα): Γιώργος Μαυρίδης

«Σχολείο της Αθήνας - Ειρήνη Παππά», 9-13 Σεπτεμβρίου και πάλι από Οκτώβριο

Λυσιστράτη, από τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο με τη Βίκυ Σταυροπούλου και τη Στεφανία Γουλιώτη

Είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του πελοποννησιακού πολέμου, η Αθήνα και η Σπάρτη συνεχίζουν έναν πόλεμο που φαίνεται να μην έχει τέλος. Οι ανθρώπινες απώλειες και οι καταστροφές βαίνουν αμείωτες και από τις δύο πλευρές, ενώ κάθε προσπάθεια ειρήνης έχει αποτύχει. Η Αθηναία Λυσιστράτη όμως δεν απελπίζεται και προτείνει ένα ανορθόδοξο σχέδιο για την παύση των εχθροπραξιών.

Διανομή (αλφαβητικά)

Χορός Ανδρών: Πάρης Αλεξανδρόπουλος Λαμπιτώ: Βίκυ Βολιώτη, Καλονίκη: Στεφανία Γουλιώτη, Χορός Ανδρών: Βαγγέλης Δαούσης, Γυναίκα Δραπέτης, Χορός Γυναικών: Δάφνη Δαυίδ, Σπαρτιάτης: Στέλιος Ιακωβίδης, Πρόβουλος: Γιάννης Κότσιφας, Βοιωτή, Χορός Γυναικών: Νεφέλη Μαϊστράλη, Χορός Ανδρών: Γιώργος Ματζιάρης, Κορίνθια, Χορός Γυναικών: Ελπίδα Νικολάου, Μυρρίνη: Αγορίτσα Οικονόμου, Λυσιστράτη: Βίκυ Σταυροπούλου, Κινησίας: Νίκος Ψαρράς

Συμμετέχει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Από 5 Σεπτεμβρίου στο «Σχολείο της Αθήνας - Ειρήνη Παππά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ