ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Pandemic Collection: Η ζωγραφική στον καιρό της πανδημίας

Pandemic Collection:  Η ζωγραφική στον καιρό της πανδημίας

Ο Κυριάκος Πεταλίδης υποδέχεται, στο ολοκαίνουργιο Art Place, την εικαστική δημιουργό Kelly (Αθανασιάδου). Πρόκειται για την πρώτη ατομική παρουσίαση ζωγραφικών έργων της δημιουργού με τίτλο Pandemic Collection.

Η συλλογή, δημιουργήθηκε στην Αθήνα κατά την περίοδο της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η γλύπτρια, βγαίνοντας από τις οικείες τεχνικές επεξεργασίας του ατσαλιού που συνηθίζει, εργάστηκε με ακρυλικά και σινική μελάνη σε μαύρους καμβάδες. Δημιούργησε μια σειρά ζωγραφικών πινάκων που αποτυπώνουν τον ψυχισμό της κατά τη διάρκεια της απόλυτης εσωτερίκευσης.

Σε μια περίοδο που ο πλανήτης μοιάζει να έχει σταματήσει, η καλλιτέχνης εστιάζει στο μόνο πράγμα που κινείται, τη συν-αίσθηση. Τα χρώματα αναμειγνύονται και περιχύνονται στον καμβά δημιουργώντας κάθε φορά ένα ξεχωριστό περιβάλλον με έντονη ροή όπου όλα μεταβάλλονται.

Ο θεατής καλείται να εντοπίσει τα προσωπικά του σημεία αναφοράς μέσα από τις εύπλαστες φόρμες που δημιουργούνται, άλλες στην επιφάνεια και άλλες από το βάθος της εικόνας. Οι όποιες μορφές μπορεί να δημιουργηθούν είναι απολύτως τυχαίες μιας και η δημιουργός επιλέγει την πλήρη απουσία αναπαράστασης. Το μόνο της ενδιαφέρον είναι η αποτύπωση της εκάστοτε πνευματικής δόνησης και ψυχικής ποιότητας στην οποία βρισκόταν κατά τη δημιουργία του κάθε έργου. Μια καθαρόαιμη διαλογιστική διαδικασία με εργαλείο το χρώμα.

Info

Εγκαίνια: Σάββατο 3 Οκτωβρίου 12:00 - 15:00

Art Place: Σκουφά 27, Αθήνα

Διάρκεια: 3 – 24 Οκτωβρίου 2020 / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 21:00

Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 15:00

Υπενθύμιση: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να παρεβρίσκονται ταυτόχρονα στον εσωτερικό χώρο είναι 6.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ