ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ίγκι Ποπ είναι γυμνός για την τέχνη

Ο Ίγκι Ποπ είναι γυμνός για την τέχνη

Δύο μήνες πριν τα 69α γενέθλιά του ο πρωτεργάτης της ροκ και punk από το Μίσιγκαν πέταξε τα ρούχα του για την τέχνη στην Ακαδημία Τέχνης της Νέας Υόρκης.

21 καλλιτέχνες κλήθηκαν να ζωγραφίσουν τη μορφή του μουσικού, μέρος του project Life Class που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Βρετανός καλλιτέχνης Jeremy Deller. Πρόκειται για μια “ξεχωριστή πρωτοβουλία για να εξετάσουμε την ανθρώπινη μορφή” διευκρίνησε ο Deller.

“Είναι απολύτως λογικό ο Iggy να αποτελέσει το θέμα ενός Life Class -το κορμί του είναι σημαντικό για να κατανοήσουμε τη ροκ και τη θέση της στην αμερικάνικη κουλτούρα. Έχει σημαδευτεί από πολλά και πρέπει να καταγραφεί” συμπλήρωσε.

Οι 21 καλλιτέχνες, ηλικίας από 19 έως 80 ετών και αντριπροσωπευτικό δείγμα της καλλιτεχνικής κοινότητας της αμερικάνικης μητρόπολης έιχαν το ιδιότυπο αυτό μοντέλο στη διάθεση τους για να αποτυπώσουν τη δική τους ερμηνεία μιας απόδειξης της ροκ που γράφει ιστορία. Τα γυμνά θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο του Μπρούκλιν, υπό τον τίτλο Iggy Pop Life Class, στα πλαίσια έκθεσής του ιδρύματος, το φθινόπωρο του 2016, ενώ στη συνέχεια θα περιοδεύσουν σε σειρά εκθέσεων.

Η επιστροφή του ρόκερ

Στις 18 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του ρόκερ Post Pop Depression, μια δουλειά για την οποία συνεργάστηκε με τον Ματ Χέλντερς των Arctic Monkeys και τους Τζος Χομ και Ντιν Φερτίτα των Queen of the Stone Age και ηχογραφήθηκε κρυφά όπως δημοσίευσαν οι New York Times.

“Θέλουμε το Post Pop Depression να είναι η συνέχεια αυτών των άλμπουμ αλλά δεν τα αντιγράφουμε” είπε ο Χομ αμαφερόμενος στα δύο lambum, σταθμούς στην καριέρα του Ποπ από τα 70s, τα The Idiot και Lust for Life.

postpop

Xρηματοδοτημένο από τον Χομ και τον ίδιο το album είναι μια αυστηρά προσωπική υπόθεση για τον 68χρονο δημιουργό των Stooges. “Σ΄αυτή τη φάση της ζωής μου νιώθω την ανάγκη να αποδείξω την αξία μου ως μουσικός καλλιτέχνης. Δεν με ενδιαφέρει πια να είμαι σύμβολο για τίποτα” σχολίασε ο Ποπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ