ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Mercedes-Benz Ελλάς παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την εικαστική έκθεση "Circle of Art"

Η Mercedes-Benz Ελλάς παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την εικαστική έκθεση "Circle of Art"

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο, συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο, σε ένα exclusive event, που έδωσε το έναυσμα για τα εγκαίνια της πρωτοποριακής έκθεσης, με τη δημιουργική συνύπαρξη τέχνης και αυτοκινήτου.

Με αφορμή τα 130 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου, οχτώ Έλληνες που αγαπούν την τέχνη, εμπνεύστηκαν από το τριάκτινο αστέρι της Mercedes-Benz, που συμβολίζει τον αέρα, το νερό, τη γη και το φωτογράφησαν μέσα από τη δική τους φιλοσοφία ζωής, συνδέοντας το brand με την τέχνη, την καινοτομία και την σύγχρονη αισθητική.

Οι Μαρίνα Βερνίκου, Τάκης Διαμαντόπουλος, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Κάτια Ζυγούλη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Γιώργος Κελέφης, Μιχάλης Κεφαλογιάννης και Βένια Μπεχράκη οπτικοποίησαν το πιο αναγνωρισμένο αστέρι, με τη δική τους προσέγγιση. Την έκθεση επιμελήθηκε εικαστικά η Δάφνη Ζουμπουλάκη.

ΕΡΓΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν από τα έργα αλλά και από τα ιστορικά αντικείμενα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση, από το Mercedes-Benz Classic Center της Στουτγάρδης, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά θρυλικά & σύγχρονα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.

Τα ιστορικά μοντέλα SL 190 Cabrio, 170 Sedan και 220 Sedan πλαισιώθηκαν από 9 σύγχρονα Mercedes-Benz: οι A-CLASS, CLA, GLA, C Sedan, C Coupe, GLC, GLE, GLE Coupe και η «ναυαρχίδα» της εταιρείας S-CLASS έκλεψαν τις εντυπώσεις όλων.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τη σοπράνο Μαριλένα Στριφτόμπολα, η οποία συνοδευόμενη από την Orchestra Mobile, ερμήνευσε το Starman του David Bowie, σε μια μοναδική ενορχήστρωση, αποκλειστικά για την βραδιά, υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.

Η εικαστική έκθεση The Mercedes-Benz “Circle of Art” Exhibition, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ήταν ανοιχτή για το κοινό. Χιλιάδες κόσμου είχε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την εμπειρία του μαγικού ταξιδιού στην ιστορία του αυτοκινήτου πάντα με το dedicated στην εκδήλωση hashtag #inspiringcircle

130 Χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου Mercedes-Benz

1886: Ο Carl Benz, καταθέτει στο Αυτοκρατορικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το όχημα με βενζινοκινητήρα. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό DRP 37435, θεωρείται σήμερα ως το «πιστοποιητικό γέννησης» του αυτοκινήτου και φέρει την ονομασία Patent-Motorwagen -Πατενταρισμένο Αυτοκίνητο- για το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με κινητήρα βενζίνης.

1888: Η Bertha Benz, σύζυγος του Carl, πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη διαδρομή 100 χιλιομέτρων εδραιώνοντας την αξιοπιστία του αυτοκινήτου.

1901: Η πρώτη Mercedes, του Gottlieb Daimler, ένα νέο πανίσχυρο για την εποχή αυτοκίνητο, κάνει την εμφάνισή του στην «εβδομάδα ταχύτητας» της Νίκαιας σηματοδοτώντας έτσι το τέλος χρήσης αμαξών.

1909: Οι υιοί του Gottlieb Daimler – Paul & Adolf – επαναφέρουν στη μνήμη τους, ότι ο πατέρας τους χρησιμοποιούσε ως σύμβολο ένα τριάκτινο αστέρι και το κατοχυρώνουν ως λογότυπο. Από το 1910 και μετά το αστέρι κοσμεί όλα τα οχήματα τους.

1926: Οι εταιρείες Daimler-Motoren-Gesellschaft και Benz & Cie συγχωνεύονται με κοινό στόχο να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Το παγκοσμίως πλέον γνωστό τριάκτινο αστέρι, πλαισιώθηκε με το όνομα Mercedes – το όνομα της κόρης του αυστριακού επιχειρηματία και Γενικού Πρόξενου – και πρώτου διανομέα οχημάτων της Daimler - Emil Jelinek – και το ξακουστό όνομα Benz.

Το αστέρι Mercedes-Benz πλαισιώνεται σε πρώτο στάδιο από ένα δάφνινο στεφάνι και στη συνέχεια το σήμα εξελίσσεται και φτάνει στη σημερινή του μορφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ