ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου κέρδισαν Βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ του Σικάγο

Τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου κέρδισαν Βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ του Σικάγο

Μια ακόμη διεθνής επιτυχία ήρθε για την ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, που κέρδισε το βραβείο σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου του Σικάγο.

Η ταινία συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στα διεθνή Φεστιβάλ. Μετά την επιλογή της ταινίας ως το επίσημο άνοιγμα των Οριζόντων του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας, την επιτυχία της στο φεστιβάλ του Telluride στην Αμερική, τη διανομή της σε πάνω από 30 χώρες, τις εξαιρετικές κριτικές από τον παγκόσμιο Τύπο, τις πρεμιέρες της σε Βενετία και Τορόντο, την ανακοίνωση ότι η Κέιτ Μπάνσετ θα διατελέσει χρέη executive producer της ταινίας και λίγο πριν ταξιδέψει στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να διαγωνιστεί για τον Χρυσό Αλέξανδρο στο Επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα, τα «Μήλα» απέσπασαν το βραβείο σεναρίου, για τον Χρήστο Νίκου και τον Σταύρο Ράπτη, στο 56ο φεστιβάλ κινηματογράφου του Σικάγο.

Το σκεπτικό της επιτροπής και του φεστιβάλ για το βραβείο σεναρίου αναφέρει ότι «τα Μήλα έχουν ένα σενάριο δομημένο με έναν τρόπο τόσο ευγενικό, διαθέτοντας εντυπωσιακή οικονομία, και καταφέρνουν να δημιουργήσουν έναν εντυπωσιακό κόσμο με ιδιόρρυθμους κανόνες. Και με έναν ήρωα που τόσο ιδεατά μεταμορφώνει ένα είδος ανώνυμου ανθρώπου σε έναν γεμάτο ζωή άνθρωπο».

Τα «Μήλα» είναι παραγωγή του Ηρακλή Μαυροειδή (Boo productions), μία συμπαραγωγή Ελλάδας, Πολωνίας, Σλοβενίας. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει τέλη Νοεμβρίου από τη Feelgood.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ