ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλα είναι Όπερα: Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απευθύνεται στα παιδιά

Όλα είναι Όπερα: Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απευθύνεται στα παιδιά
MMA

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του κύκλου Το Μεγαρο των Παιδιών, διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρους και μεγάλους, με σκοπό όσοι θέλουν να γνωρίσουν με διασκεδαστικό τρόπο τον κοσμο της όπερας.

Πώς γίνεται άραγε μια απλή μπανιέρα να μετατρέπεται σε σκηνή θεάτρου; Και η κουρτίνα της σε μαγική αυλαία; Τι κρύβεται πίσω από αυτό το παράξενο σκηνικό; Από πού βγαίνει η μουσική που ακούμε; Ποιος τραγουδάει; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μεταμορφώνουν τη μουσική σε μια ολόκληρη παράσταση που ζωντανεύει στη σκηνή;

Όποιος θέλει να μάθει τις απαντήσεις, μπορεί να τις βρει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλα είναι όπερα!» την Κυριακή 1 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης: 11.30 π.μ. και 3μ.μ.) στην Αίθουσα Banquet του μεγάρου Μουσικής, όπου θα αποκαλυφθούν τα μυστικά της μουσικής, της όπερας, των οργάνων, αλλά και όλα τα επαγγέλματα που συνεργάζονται για να δημιουργηθεί μια σκηνική παραγωγή.

Το πρότζεκτ, το οποίο εντάσσεται στον επιτυχημένο κύκλο Το Μέγαρο των παιδιών, βασίζεται σε μια ιδέα της Μιχαέλλας Χατζηαγγέλου, η οποία υπογράφει το κείμενο και τη δραματουργία. Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού υλικού έχει η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεγάρου Σοφία Τοπούζη.

Η σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια είναι του Ηλία Καρελλά. Το οπτικό υλικό που συνοδεύει την παράσταση σκηνοθέτησε η Ιωάννα Γιαννούλη, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Αλέξανδρου Τσερέπα. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Μακαλιάς (Οδυσσέας) και Αντιγόνη Ψυχράμη (Αλεξάνδρα) καθώς και οι τραγουδιστές Όλγα Παπακωνσταντίνου (σοπράνο) και Γιάννης Καλύβας (τενόρος). Τη μουσική προετοιμασία και συνοδεία έχει αναλάβει ο Γιάννης Αερινιώτης.

Η παραγωγή υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής λόγω COVID–19.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ