Ο Γιάννης Χρυσουλάκης εγκαινίασε πολύγλωσση διαδικτυακή έκθεση για την Αγία Σοφία
Ανανεώθηκε:
«Το αρχιτεκτονικό θαύμα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ως έκφραση της Οικουμενικής Ρωμιοσύνης» είναι ο τίτλος της πολύγλωσσης διαδικτυακής Έκθεσης η οποία εγκαινιάστηκε στις 29 Νοεμβρίου 2020.
«Αγία Σοφία και Ρωμιοσύνη είναι συνυφασμένες. Η Έκθεση θα μας ξεναγήσει στα ύψη και στα πλάτη αυτού του θαύματος που μας υπενθυμίζει ότι κάθε έκφανση του πολιτισμού μας είχε πάντοτε στη βάση του τη δημιουργία. Ο δικός μας είναι ένας πολιτισμός-δημιουργός, ένα φως που αγκαλιάζει τον άνθρωπο και προάγει την ελευθερία στη σκέψη και την έκφραση» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια.
Η Έκθεση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) με τους Συλλόγους Κωνσταντινουπολιτών Γερμανίας, Ελβετίας, Ηνωμένου Βασιλείου και των Ευρύτερων Περιοχών ΗΠΑ Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες και Σικάγο.
Η Έκθεση που παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τις πτυχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της Αγίας Σοφίας θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 στα Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά στον ιστότοπο: www.hagiasofiaexh.com
Ο Γουίλεμ Νταφόε χορεύει ζεϊμπέκικο με τραγούδι του Γιώργου Μαργαρίτη στη νέα του ταινία
10:15
Τραυματισμένη απεγκλωβίστηκε γυναίκα μετά από τροχαίο στην Καρδίτσα – Επιχείρησε η Πυροσβεστική
10:11
Concord Group: Η πρώτη αλβανική επένδυση και εξαγορά στην Ελλάδα είναι γεγονός
10:03
Κίμωλος: Το αυθεντικό και ήρεμο κυκλαδίτικο καλοκαίρι είναι πιο κοντά με τη SEAJETS
10:00