ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σκηνή είναι η πόλη - Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλεί τους καλλιτέχνες να βγουν στο δρόμο

Σκηνή είναι η πόλη - Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλεί τους καλλιτέχνες να βγουν στο δρόμο
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλεί τους καλλιτέχνες να βγουν έξω στην πόλη και σε πείσμα των καιρών να συνεχίσουν να ψάχνουν, να δημιουργούν και να ονειρεύονται.

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, οι συνεργαζόμενοι με το ΔΘΠ δημιουργοί, μέσα σε μια ιδιάζουσα κατάσταση αναμονής και προετοιμασίας, βγαίνουν στην πόλη, συνομιλούν μαζί της και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία του δημιουργικού μυαλού, που ευτυχώς δεν αναπαύεται ποτέ.

Μετακίνηση 7 - Κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι

Πώς αντιπαρέρχεται κανείς τα εμπόδια; Πώς συνεχίζει να δημιουργεί σε αυτήν την ιδιάζουσα συνθήκη που αποκλείει τα σύνολα, την ομαδική δουλειά και βασικά τη συνάθροιση για λόγους Τέχνης;

Ο εικαστικός και video designer Παντελής Μάκκας ακολουθεί και παρακολουθεί τους επτά δημιουργούς των φετινών παραστάσεων του ΔΘΠ:

Σίμος Κακάλας (Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι), Λευτέρης Γιοβανίδης (Λουκής Λάρας), Τάκης Τζαμαργιάς (Το μινόρε της αυγής), Δημήτρης Καραντζάς - Φοίβος Δεληβοριάς (1821 - Η επιθεώρηση), Ζωή Χατζηαντωνίου (Amalia Melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων), Άντζελα Μπρούσκου (Η γυναίκα της Ζάκυθος).

Πώς προετοιμάζονται, πώς δουλεύουν, πώς εμπνέονται οι καλλιτέχνες, ενώ τα θέατρα παραμένουν κλειστά;

Έξι βιντεοσκοπημένες αιωρήσεις ανάμεσα στην Ιστορία και το αλλόκοτο παρόν, ανάμεσα στο προσωρινό πάγωμα του χρόνου και την αδιάκοπη ροή της σκέψης, της τέχνης, του θεάτρου.

Οι 7 καλλιτέχνες προτείνουν μια εναλλακτική διαδρομή που αποτελείται από πολλές τυχαίες, ή και όχι, διαδρομές με τελικό προορισμό τη θεατρική σκηνή. Μια άσκοπη μετακίνηση, με σκοπό τη συνέχεια της δημιουργίας, η δική τους Μετακίνηση 7.

Στην ιστοσελίδα του ΔΘΠ www.dithepi.gr πάντα στις 18.00.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Παντελής Μάκκας

Μοντάζ: PM studio

Καλλιτεχνική διεύθυνση και οργάνωση: Ζωή Χατζηαντωνίου

Φωτογραφικό υλικό: Βαγγέλης Πουλής

Συμμετέχουν: Oι σκηνοθέτες και ηθοποιοί των παραστάσεων του ΔΘΠ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ