ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Hallelujah»: Ο Αντρέα Μποτσέλι σε ένα ονειρικό live ντουέτο με την κόρη του

«Hallelujah»: Ο Αντρέα Μποτσέλι σε ένα ονειρικό live ντουέτο με την κόρη του

Σε μία καθηλωτική μυσταγωγία στη σκηνή του Θεάτρου Ρέτζο της Πάρμα η φωνή του Αντρέα Μποτσέλι ενώθηκε με αυτήν της οκτάχρονης κόρης του Βιρτζίνια στην ερμηνεία διασκευής του εμβληματικού «Hallelujah» του Λέοναρντ Κοέν.

Το ντουέτο ήλθε στο πλαίσιο της συναυλίας «Believe in Christmas» που φώτισε το Σάββατο το μαγευτικό χώρο του θεάτρου της Πάρμα.

Ο διάσημος Ιταλός τενόρος ανήρτησε βίντεο από το ντουέτο στη συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φράνκο Ντραγκόνε, με προσκεκλημένουςδιάσημους καλλιτέχνες, υπέροχη ορχήστρα, μουσικούς και χορευτές, αλλά αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια την οκτάχρονη κόρη του.

Εκείνη του έφερε την κιθάρα, βεβαίωσε πως είναι καλουρδισμένη και κάθισαν κάτω στη σκηνή για να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι μαζί...

Η συναυλία μεταδόθηκε σε livestreaming αλλά έναντι εισιτηρίου -περισσότερα από 50 εκατομμύρια εισιτήρια πωλήθηκαν διαδικτυακά σε 100 και πλέον χώρες του κόσμου για μία «ζωντανή επαφή» με τον Αντρέα Μποτσέλι, ο οποίος εξέπεμψε ξανά το μήνυμα ότι «η αληθινή ομορφιά είναι η ποίηση, η μουσική, η αλήθεια».

Η Βιρτζίνια τον συνόδευσε στο «Hallelujah» του Λέοναρντ Κοέν, τραγούδι χαραγμένο σε μνήμες και ψυχές που έχει αγαπηθεί και διασκευαστεί όσο λίγα. Ο Αντρέα Μποτσέλι του χαρίζει και τη δική του φωνή, διασκευάζοντας στίχους στα ιταλικά. Περιλαμβάνεται στο τελευταίο του άλμπουμ «Believe» που κυκλοφόρησε στα μέσα Νοεμβρίου κομίζοντας μήνυμα ενότητας και ελπίδας.

Ακριβώς όπως το μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει, ανήμερα του καθολικού Πάσχα στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου.

Όταν έψαλε ύμνους γεμίζοντας με την παρουσία του το άδειο επιβλητικό εσωτερικό του Ντουόμο και κατόπιν προκάλεσε ρίγη ερμηνεύοντας το «Amazing Grace» με φόντο τον Καθεδρικό, μόνος σε μία άδεια πλατεία-σύμβολο, ενόσω στα πλάνα εναλλάσσοντας εικόνες από χώρες πληγωμένες σε πρωτόγνωρο καθεστώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ