ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσείο Μπενάκη: «Ξεδιπλώνοντας 100 χρόνια ιστορίας σε μια έκθεση»

Μουσείο Μπενάκη: «Ξεδιπλώνοντας 100 χρόνια ιστορίας σε μια έκθεση»

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, διαδικτυακά, την εκδήλωση «Ξεδιπλώνοντας 100 χρόνια ιστορίας σε μια έκθεση», μία εισαγωγή στην έκθεση «1821 Πριν & Μετά» που θα εγκαινιάσει το Μάρτιο του 2021, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Με οδηγούς τους ιστορικούς Τάσο Σακελλαρόπουλο και Μαρία Δημητριάδου, επιμελητές της έκθεσης, η εκδήλωση εισάγει στο στήσιμο της έκθεσης. Με αφετηρία το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, οι δύο ιστορικοί αναλύουν το σκεπτικό, την ταυτότητα και τη δομή της έκθεσης.

Στη συνέχεια, από τους χώρους του Μουσείου Μπενάκη-Πειραιώς 138, μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της προετοιμασίας της: Χίλια διακόσια αντικείμενα θα ξεδιπλώσουν περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας (1770-1870) σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα για οκτώ μήνες (Μάρτιος-Νοέμβριος 2021).

Αφετηρία της σημερινής εκδήλωσης θα είναι το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, όπου θα παρουσιαστεί το σκεπτικό, η ταυτότητα και η δομή της έκθεσης, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, για να γευτούμε την ατμόσφαιρα της προετοιμασίας της.

Η σημερινή εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδυκτιακά, στις 19:00, στo facebook.com/TheBenakiMuseum/live και benaki.org/1821beforenafter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ