Γ. Χρυσουλάκης: «Η ελληνική διπλωματία έχει πλούσια και ένδοξη ιστορία»
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών συμμετείχε με χαιρετισμό του στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας με αφορμή την ημέρα γέννησης του Ιωάννη Καποδίστρια.
Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «Η ελληνική διπλωματία έχει πλούσια και ένδοξη ιστορία. Οι γενιές των διπλωματών μας ήταν πάντοτε αρωγοί στην επίτευξη των στόχων της εθνικής εξωτερικής πολιτικής, χειρίστηκαν με αυταπάρνηση σύνθετα προβλήματα και συνέβαλαν στην ενίσχυση της ειρήνης και της περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας.
Αυτή η παράδοση της διπλωματικής υπηρεσίας συνεχίζεται και σήμερα από τους διπλωμάτες μας και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου γης, στις Διπλωματικές και Προξενικές μας Αρχές και, φυσικά, στην Κεντρική Υπηρεσία. Ο επαγγελματισμός και η αφοσίωσή τους συνεισφέρουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πλέον σύνθετων προβλημάτων εξωτερικής πολιτικής».
Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Νίκος Κανέλλος, Πρέσβυς ε.τ., ο κ. Μιχάλης Σπινέλλης, Πρέσβυς ε.τ., ο κ. Γιάννης Αμανατίδης, πρώην ΥφΥΠΕΞ, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, ο κ. Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο κ. Κώστας Υφαντής, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:23
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία- Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για την ασφάλεια των εργαζομένων σε ακραία καιρικά φαινόμενα
13:15
Γαλλία: Drones επάνω από τη βάση των πυρηνικών υποβρυχίων στη Βρέστη
13:08