ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Ζητά από την Μενδώνη ν΄αναλάβει την πολιτική ευθύνη

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Ζητά από την Μενδώνη ν΄αναλάβει την πολιτική ευθύνη
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μετά το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τώρα και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αναφέρεται με ανακοίνωσή της στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και της ζητάει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσής της, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αναφέρει: «Στην τελευταία της συνέντευξη τύπου, η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει σειρά αποφάσεων, χειρισμών και δημόσιων τοποθετήσεων, δήλωσε -ανάμεσα σε άλλα που κρίνονται και θα κριθούν- ότι "εξαπατήθηκε με βαθιά υποκριτική τέχνη" από τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κ. Λιγνάδη.

Η δήλωση δεν είναι "ατυχής στιγμή", ούτε "εκφραστικό ατόπημα". Είτε επιλέγει να ξεσηκώσει νοσηρές αντιλήψεις που θυματοποιούν τους ανθρώπους των τεχνών από καταβολής, είτε μαρτυρεί ανεπίτρεπτη αφέλεια, άγνοια και ανεπάρκεια.

Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις, αποτελεί βαρύτατη προσβολή προς όλους τους ηθοποιούς, προς όλους τους ηθοποιούς-μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, προς όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας και την ίδια την πνευματική ζωή όλων μας. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να αναλάβει την πολιτική ευθύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ