ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άντονι Φάουτσι: Δώρισε το πρωτότυπο 3D μοντέλο του κορωνοϊού στο Μουσείο Σμιθσόνιαν

Άντονι Φάουτσι: Δώρισε το πρωτότυπο 3D μοντέλο του κορωνοϊού στο Μουσείο Σμιθσόνιαν
ΑP Photo

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι κάνει ένα ακόμη δώρο στον κόσμο.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων δίνει το μοντέλο 3D της COVID-19, στο οποίο βασίστηκε για να βοηθήσει το Αμερικανικό Κογκρέσο να κατανοήσει καλύτερα τον ιό, στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν, στην Ουάσιγκτον.

«Νομίζω ότι όταν φτάνεις σε ένα συγκεκριμένο στάδιο, έχεις πράγματα που είναι πιο πολύτιμα για το ευρύ κοινό από ό, τι να τα κρατάς εσύ», είπε ο δρ. Φάουτσι σε δήλωσή του.

Το μοντέλο κατασκευάστηκε στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ με έναν εκτυπωτή 3D. Δείχνει τα δομικά στοιχεία του ιοσωματιδίου SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης - ακίδας που ανοίγει το δρόμο στον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

«Ήθελα να διαλέξω κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για μένα, επειδή το χρησιμοποιούσα τόσο συχνά», δήλωσε ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στους New York Times.

Το μοντέλο θα ενταχθεί στη συλλογή ιατρικής και επιστημών του Σμιθσόνιαν. Οι επιμελητές του Μουσείου ετοιμάζουν έκθεση που θα εξετάζει τα 200 χρόνια ιατρικής στις ΗΠΑ και θα καταγράφει την εμπειρία της χώρας κατά την πανδημία του κορονοϊού.

Στην έκθεση πρόκειται να συμπεριληφθούν αντικείμενα που σχετίζονται με το έργο του δρ. Φάουτσι για την καταπολέμηση του AIDS και μια φωτογραφία ενός Νεοϋορκέζου που φοράει t-shirt Φάουτσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ