Σπάικ Λι: Θα είναι ο πρόεδρος του 74ου Φεστιβάλ των Καννών - Ο πρώτος μαύρος στην ιστορία
Ανανεώθηκε:
Ο Σπάικ Λι θα είναι ο πρόεδρος του 74ου Φεστιβάλ των Καννών το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί από τις 6-17 Ιουλίου και θα γράψει ιστορία, καθώς θα είναι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ.
Ο Λι ήταν προγραμματισμένο να προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ από πέρσι, αλλά το φεστιβάλ αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο σκηνοθέτης ίδιος υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στη Γαλλική Ριβιέρα μόλις ο κόσμος επιστρέψει στην κανονικότητα. Η ταινία του «Da 5 Bloods» ήταν προγραμματισμένο να παίξει στο φεστιβάλ εκτός διαγωνιστικού τμήματος, σηματοδοτώντας και την επιστροφή του Netflix στην επίσημη επιλογή των Καννών.
«Το 1986, η πρώτη μου ταινία “She’s Gonna Have It” προβλήθηκε στις Κάννες και ήταν η είσοδός μου στον κόσμο του σινεμά. Πάντα θα υπάρχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου για τη Γαλλία. Κλείστε την πτήση μου τώρα, η σύζυγός μου κι εγώ ερχόμαστε», είπε ο Σπάικ Λι.
Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών, Πιέρ Λεσκούρ εξήγησε ότι «ο Σπάικ Λι δεν σταμάτησε ποτέ να ενθαρρύνει τους διοργανωτές κατά τη διάρκεια των μηνών αβεβαιότητας που μόλις περάσαμε. Αυτή η υποστήριξη τελικά γίνεται πραγματικότητα και δεν θα μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πιο ισχυρή προσωπικότητα για τις ταραγμένες στιγμές μας».
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Τιερί Φερμό, συμπλήρωσε: «Ο ενθουσιασμός και το πάθος του Λι για τν κινηματογράφο μάς έδωσε ένα τεράστια ώθηση για να ετοιμαστούμε για ένα υπέροχο φεστιβάλ, όπως το περιμένουν όλοι».
SPONSORED
Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6 η ΝΔ - Ο Τσίπρας «κατάπιε» ΣΥΡΙΖΑ και... ΠΑΣΟΚ - Η θέση της Καρυστιανού
20:18
Ο Τραμπ θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Τουρκία
20:15
Νέοι αγωγοί, μείωση διαρροών: Το δίκτυο ύδρευσης στα Βριλήσσια αναβαθμίζεται
20:09
Ο Ρούμπιο ελπίζει στην υιοθέτηση ενός «σχεδίου δράσης» μετά τις συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου
20:03