ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του με την «Ενάτη» του Μπετόβεν

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του με την «Ενάτη» του Μπετόβεν
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια σπάνια ερμηνεία της «Ενάτης Συμφωνίας» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν σε όργανα εποχής, θα προβληθεί διαδικτυακά από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δωρεάν streaming.

Η συναυλία, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 20:30, σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν κατά το 2021 για την επέτειο των 30 χρόνων από τα εγκαίνια του ΜΜΑ.

Η πρώτη συναυλία που έγινε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης -τότε Φίλων της Μουσικής- στις 21 Μαρτίου 1991, ήταν ένα ρεσιτάλ του σολίστ της βιόλας Γιούρι Μπασμέτ. Τότε, η καταπληκτική ακουστική της αίθουσας προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους θεατές που ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά το νέο στολίδι της πολιτιστικής σκηνής της χώρας.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, το Μέγαρο καινοτομεί και παρουσιάζει αυτή τη σημαντική επετειακή εκδήλωση σε streaming 360ο -για πρώτη φορά σε συναυλία κλασικής μουσικής στην Ελλάδα- προσφέροντας έτσι στο κοινό ακόμη μια ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία.

Η διαδικτυακή προβολή με οπτική 360ο που έχει χρησιμοποιηθεί στη μετάδοση μεγάλων ροκ συναυλιών και σπανιότερα στον χώρο της κλασικής μουσικής, επιτρέπει στον θεατή να επιλέξει πού θα εστιάσει την προσοχή του στη μαγνητοσκοπημένη εικόνα από τρεις κάμερες. Η επιλογή αυτή είναι δυνατή μέσω κινητού, υπολογιστή ή smart tv και θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά για τους φίλους του Μεγάρου από το Σάββατο 27 Μαρτίου.

Το κορυφαίο συμφωνικό έργο του Μπετόβεν ερμηνεύουν οι βραβευμένοι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, γνωστοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας τους, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης Γιώργου Πέτρου. Συμπράττουν τέσσερις Έλληνες μονωδοί με σημαντική πορεία στις λυρικές σκηνές του κόσμου: η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης. Τα έξοχα πολυφωνικά μέρη της «Ωδής στη Χαρά» θα ερμηνεύσουν τα μέλη της Χορωδίας της ΕΡΤ (προετοιμασία-διδασκαλία: Μιχάλης Πατσέας, συνοδεία στο πιάνο: Παύλος Σιφναίος) και του Δήμου Αθηναίων (διεύθυνση: Σταύρος Μπερής).

Η συναυλία μεταδίδεται στο πλαίσιο του Megaron Online μέσω του site, της σελίδας του ΜΜΑ στο facebook και του καναλιού του στο YouTube και θα είναι διαθέσιμη για ένα μήνα σε όλες τις πλατφόρμες. Επιπλέον, το κοινό όλων των ηλικιών θα μπορεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα για έναν χρόνο στην ιστοσελίδα του Μεγάρου (on demand) αλλά και στο YouTube.

Απολαύστε τη μεγάλη εορταστική συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον Γιώργο Πέτρου, πατώντας εδώ

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε και από το fb του Μεγάρου: https://www.facebook.com/megaron.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ