2.000 τίτλοι βιβλίων από το Δήμο Θέρμης στο Σαράγεβο - Για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας
Ανανεώθηκε:
Πάνω από 2.000 τίτλοι βιβλίων συγκεντρώθηκαν από πολίτες του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και απεστάλησαν στο Σεράγεβο, μετά από κάλεσμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και του «Δικτύου προώθησης της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, επιστήμης και τεχνών».
Στόχος της πρωτοβουλίας, την οποία ανέλαβε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Θέρμης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και σχολεία του δήμου, είναι η ενίσχυση της προσπάθειας της πρεσβείας για δημιουργία «Ελληνικών Εστιών» ή αλλιώς «Greek Corners» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής.
Η δωρεά της Θέρμης περιλαμβάνει ιστορικά και λογοτεχνικά βιβλία (πεζογραφία και ποίηση), βιογραφίες, βιβλία τέχνης και θεάτρου.
Η ελληνική πρεσβεία του Σεράγεβο, στο πλαίσιο της στρατηγικής για δημιουργία «Ελληνικών Εστιών» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, υπό το συντονισμό του Πρέσβη της Ελλάδος στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Δημήτριου Παπανδρέου, δημιουργεί τμήματα ελληνικών βιβλιοθηκών τα οποία θα εμπλουτίζονται διαρκώς με βιβλία στην ελληνική γλώσσα.
Τσιάρας: Διασφάλιση ανθεκτικότητας και στήριξη των αγροτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο
17:38
Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος ανηλίκου στην Κοζάνη
17:26
Αλσος Βεΐκου: Άνδρας έπεσε από ύψος επτά μέτρων προσπαθώντας να πετάξει χαρταετό
17:14
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την ανακατάληψη πάνω απο 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον νότο
17:03