ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΣΚ Ηρακλείου: Οπτικοακουστικό θέαμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΠΣΚ Ηρακλείου: Οπτικοακουστικό θέαμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ένα οπτικοακουστικό θέαμα αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάζει το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις 21:00.

Στην εκδήλωση, που θα μεταδοθεί μέσω Live Streaming, συμμετέχουν ο βραβευμένος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Zorzes Katris, η υψίφωνος Μαρία Κόκκα και ο ηθοποιός Σίμος Χριστοδούλου.

Ο Zorzes Katris έρχεται στην μεγάλη σκηνή της Αίθουσας «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, όπου ο μαγικός κόσμος της οθόνης και της επικής μουσικής, συνυφαίνουν τον ηρωισμό με την ανθρώπινη ελευθερία.

Ένας εναλλασσόμενος κύκλος επικής και λυρικής μουσικής, με τον ίδιο τον συνθέτη επί σκηνής, να συνδέεται μουσικά με την παράλληλη δράση της κινηματογραφικής προβολής. Ένα μακράς διαρκείας κινηματογραφικό κάδρο, επενδύεται μέσα από συνθέσεις ορχηστρικής, λυρικής και φωνητικής μουσικής, ενώ, σε παράλληλο χρόνο, τις επιλεγμένες σελίδες από τα χρονικά του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα, απέναντι στους δυνάστες του ελληνισμού, «ερμηνεύουν», με τη σειρά τους, τα αφηγηματικά και περιγραφικά κείμενα.

Μεταξύ άλλων έργων από την επιλεγμένη εργογραφία του συνθέτη, θα ακουστούν και αποσπάσματα κινηματογραφικής μουσικής που διακρίθηκαν στο εξωτερικό, όπως το μεγαλειώδες ορατόριο της ένωσης των Επτανήσων - Conventus 1864 (η Ένωσις), την «Ωδή στους Έλληνες», εμπνευσμένη από το πρωτοποριακό σύστημα μουσικής σύνθεσης - όπου η αντιμεταθετική ιδιότητα των μαθηματικών, ο λόγος της Χρυσής Τομής, (φ), το Αρχαιοελληνικό Αλφάβητο, και το τονικό ύψος από την σημειογραφία της Δυτικής Μουσικής, οδηγούν την μελωδία της επικής μουσικής, καθώς και την έμμετρη μελοποιημένη ποίηση, από την Συμφωνική και Χορωδιακή Ραψωδία «Το Στολίδι».

H προβολή της παράστασης συνοδεύεται από συγχρονισμένη γραπτή απόδοση των κειμένων (υποτιτλισμός), έτσι ώστε να καθίσταται άνετη η παρακολούθησή της από άτομα με προβλήματα ακοής.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, αξίας 5 € ΕΔΩ

Παρακολουθήστε την παράσταση ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ