ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχθεί το γλυπτό «METEORON» του Κωστή Γεωργίου

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχθεί το γλυπτό «METEORON» του Κωστή Γεωργίου
www.kostisgeorgiou.com

Το έργο «ΜΕΤΕΟRON», που φέρει τη σφραγίδα του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου, ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Θεσσαλονίκη.

Σήμερα το πρωί ο Κωστής Γεωργίου βρέθηκε στην πόλη και επισκέφθηκε μαζί με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, το χώρο πρασίνου απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο όπου πρόκειται να τοποθετηθεί το γλυπτό έργο τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης στον χώρο, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη όπως και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης Ευθύμη Φωτόπουλου, επισημάνθηκε το ακριβές σημείο όπου θα τοποθετηθεί το γλυπτό, το οποίο σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα θα αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη.

@ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οι απαραίτητες εργασίες για τη δημιουργία της βάσης επάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το «METEORON» πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου θα κοσμήσει το κέντρο της πόλης έπειτα από σχετική δωρεά προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης από το «Κτήμα Γεροβασιλείου Α.Ε.» Η γλυπτική σύνθεση θα αποτελείται από δώδεκα μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ