Μια ξεχωριστή βραδιά στο Εθνικό Θέατρο για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Σε μια ξεχωριστή βραδιά προσκαλεί απόψε το κοινό το Εθνικό Θέατρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, καθώς ηθοποιοί και καλλιτέχνες θα διαβάζουν ποίηση από τα παράθυρα του κτιρίου.
Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τα παράθυρά του στην Αγίου Κωνσταντίνου για την ελληνική ποίηση.Έλληνες ποιητές της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, ηθοποιοί και καλλιτέχνες θα διαβάσουν ποιήματα της επιλογής τους, ενώ οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου θα τους συνοδεύσουν μουσικά με μελοποιημένους στίχους.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο σκηνοθέτης και μουσικός Κώστας Γάκης. Tις απαγγελίες θα ανοίξει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Ποιήματα επίσης θα διαβάσουν οι: Αρβανίτη Μπέτυ, Γουλιώτη Στεφανία, Δαράκη Ζάφη, Ήμελλος Δημήτρη, Παπαγεωργίου Κώστας, Ίσαρης Αλέξανδρος, Κάλμπαρη Μαριάννα, Καραμπέτη Καρυοφυλλιά, Κεχαγιόγλου Μαρία, Κίτσου Μαρία, Κοκκίδου Ελένη, Κονιόρδου Λυδία, Κοψιδάς Νέστορας, Λιγνάδης Δημήτρης, Μαργαρίτη Ειρήνη, Μαρμαρινός Μιχαάηλ, Μελέτης Ηλίας, Μπλανας Γιώργος, Μπουκάλας Παντελής, Μπούρας Κωνσταντίνος, Ναυπλιώτου Μαρία, Πάνου Θέμης, Παπανικολάου Δημήτρης, Πατεράκη Ρούλα, Πιττακή Ρένη, Πρωτοψάλτη Λήδα, Σαββίδου Μαρία, Σιώτης Ντίνος, Σοφιανός Κώστας, Τρουπάκης Άρης, Φασουλής Σταμάτης, Φωτοπούλου Λυδία, Χατζόπουλος Νίκος, Χριστοδούλου Δήμητρα, Χρονάς Γιώργος.
Ώρα προσέλευσης: 20.00 – 22.00. Η διέλευση οχημάτων θα διακοπεί από την πλατεία Ομονοίας και από την οδό Μενάνδρου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία στα ΓΕΛ
10:16
Έρευνα: Το 75,6% των κατοικιών που πωλήθηκαν το 2025 ήταν άνω των 20 ετών
10:11
Σεισμός στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 129 τραυματίες - Η στιγμή που κτήρια καταρρέουν
10:07
Οι Χούθι αποκλείουν ισραηλινά πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα - Νέοι ιρανικοί πύραυλοι στο Τελ Αβίβ
10:06