ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΛΤΑ: «Ελλάδα 1821-2021 Ήρωες και Μάχες της επανάστασης» - Τευχίδια με αυτοκόλλητα γραμματόσημα

ΕΛΤΑ: «Ελλάδα 1821-2021 Ήρωες και Μάχες της επανάστασης» - Τευχίδια με αυτοκόλλητα γραμματόσημα
ΕΛ ΤΑ

Στην έκδοση Συλλεκτικού Τευχιδίου 10 Αυτοκόλλητων Προσωπικών Γραμματοσήμων με τίτλο «Ελλάδα 1821-2021 Ήρωες και Μάχες της επανάστασης» προχωρούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζοντας τις αφιερωματικές φιλοτελικές εκδόσεις στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στα γραμματόσημα αυτά, που κυκλοφορούν την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, αναδεικνύονται αγωνιστές και σπουδαίες στιγμές του Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Συγκεκριμένα, απεικονίζονται: ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Γεώργιος Κουντουριώτης, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Νικηταράς και ο Σπύρος Μήλιος. Επίσης, υπάρχουν γραμματόσημα αφιερωμένα στις Ναυμαχίες των Ελλήνων, στη Μάχη της Τριπολιτσάς, στη Μάχη της Λαγγάδας και του Κομποτίου, στη Μάχη της Αλαμάνας και στη Μάχη των Βασιλικών.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν ιδιαιτέρως το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για την παραχώρηση των ελαιογραφιών με τα πορτρέτα των Ηρώων από τη Συλλογή Ζωγραφικών, καθώς και τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη για την παραχώρηση πινάκων που αναπαριστούν επεισόδια του Αγώνα της Ανεξαρτησίας και έγιναν για λογαριασμό του στρατηγού Μακρυγιάννη από τους Λάκωνες ζωγράφους Παναγιώτη και Δημήτριο Ζωγράφο.

Θα κυκλοφορήσουν 4.100 τευχίδια και κοστίζουν εννέα ευρώ (9,00 ευρώ) έκαστο. Μέθοδος εκτύπωσης: Πολυχρωμία Offset / Προσαρμογή - Σχεδίαση: Ανθή Λύγκα

Διατίθενται από:

* Το ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) των Ελληνικών Ταχυδρομείων

* Το Κατάστημα Post Collection - Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα, Λυκούργου 5 και Απελλού, Αθήνα

* Το Κεντρικό Ταχυδρομικό Κατάστημα Θεσσαλονίκης, Βασ. Ηρακλείου 38, Θεσσαλονίκη

* Το ΚεντρικόΤαχυδρομικό Κατάστημα Πειραιά, Φίλωνος 36, Πειραιάς

* Το Κεντρικό Ταχυδρομικό Κατάστημα Πατρών, Μαιζώνος 32, Πάτρα

* Τα Ταχυδρομικά Καταστήματα του Δικτύου κατόπιν παραγγελίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ