«Ελευθερία ή Θάνατος»: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη θυσία των γυναικών της Νάουσας το 1822
Ανανεώθηκε:
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για την 199η ιστορική επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας (Κυριακή 9 Μαΐου), ο Δήμος Νάουσας διοργανώνει τη φωτογραφική έκθεση «Ελευθερία ή Θάνατος», με θέμα εμπνευσμένο από τη θυσία των γυναικών της Νάουσας, τον Απρίλιο του 1822.
Πρόκειται για τη φωτογραφική εγκατάσταση της φωτογράφου Κατερίνας Καμπίτη, στη λίμνη του Δημοτικού Πάρκου της Νάουσας.
Δεκατρείς νέες κοπέλες, η νέα γενιά, αποδίδουν φόρο τιμής στις 13 Ναουσαίες που μαζί με τα παιδιά τους έπεσαν τον Απρίλιο του 1822 στα παγωμένα νερά της Αράπιτσας για να γλιτώσουν από την τουρκική σκλαβιά.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Μαϊου έως τις 7 Ιουνίου.
ΕΛΛΑΔΑ
Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού: Εντοπίστηκε πιστόλι στο χώρο του γυμναστηρίου
13:44
ΚΟΣΜΟΣ
«Όποιος φέρει όπλα ας τα καταθέσει. Όποιος προκαλεί πολέμους, ας επιλέξει την ειρήνη» λέει ο Πάπας στο πασχαλινό μήνυμά του
13:42
ΕΛΛΑΔΑ
Στο Μεσολόγγι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από Ηρωική Έξοδο (pics&vid)
13:23
ΧΡΗΜΑ
Πάνω από 400 ευρώ ο λογαριασμός για το πασχαλινό τραπέζι - Πόσα θα δώσετε για το αρνί φέτος
13:15
ΚΟΣΜΟΣ