ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μιχάλης Καραΐσκος: Ατομική έκθεση «Μεταξύ Ορατού κι Αόρατου»

Μιχάλης Καραΐσκος: Ατομική έκθεση «Μεταξύ Ορατού κι Αόρατου»

Προϊόντα μιας εξαιρετικά χρονοβόρας και ακριβούς χειρονακτικής εργασίας, τα έργα του Μιχάλη Καραΐσκου δεν αναλώνονται στον εντυπωσιασμό ενός αποτελέσματος που ακριβώς λόγω της γεωμετρικής αυστηρότητας- προσομοιάζει με ψηφιακή επεξεργασία. Πολύ περισσότερο, η πρόσληψη τους, καταφέρνει και αναδεικνύει την φιλοδοξία προς μια «ποιητική» (με και δίχως εισαγωγικά) του φωτός.

Καταλυτικό στην παραπάνω εξίσωση αποτελεί η αφανής διαδικασία της εικαστικής παραγωγής του Καραΐσκου, δηλαδή η επίμονη σπουδή εκ του φυσικού, η οποία τροφοδοτεί το απόλυτα αφηρημένο αποτέλεσμα των παρουσιαζόμενων έργων, ταυτόχρονα με πραγματιστικά και στοχαστικά ζητήματα ζωγραφικής.

Η διαπραγμάτευση των έργων διανθίζεται από την επιλεκτική χρήση του χρώματος, την εναλλαγή μεγεθών επιφάνειας, την συνύπαρξη καμβά και χαρτιού, αλλά και την εισαγωγή υλικών (όπως η κλωστή) που δεν εντάσσονται στο οπλοστάσιο της ζωγραφικής, αλλά λειτουργούν στην υπηρεσία της.

Η έκθεση του Μιχάλη Καραΐσκου «Μεταξύ Ορατού κι Αόρατου» εγκαινιάστηκε το Σάββατο 29 Μαΐου στη ΔΛ GALLERY και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου.

Ωράριο λειτουργίας:

  • Πέμπτη 12:00 – 20:00
  • Παρασκευή 12:00 – 20:00 Σάββατο 12:00 – 16:00

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΛ GALLERY, Μεσολογγίου 55Α, Τ.Κ. 185 45, Πειραιάς, T. (+30) 2104619700 email: info@dlgallery.gr // www.dlgallery.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ