ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι τιμώμενοι φορείς του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, Πέρα από τα Σύνορα

Οι τιμώμενοι φορείς του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, Πέρα από τα Σύνορα

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, Πέρα από τα Σύνορα συνεχίζει τη συνεργασία του με σημαντικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού οι οποίοι συνεισφέρουν στην πρόοδο και τη διάδοση του ντοκιμαντέρ αλλά και του πολιτισμού ανά τον κόσμο.

Το Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα φέτος είναι το Iνστιτούτο Ντοκιμαντέρ (Πράγας). Μεταξύ των τιμώμενων Ιδρυμάτων, τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξαν τα Πανεπιστήμια του Λονδίνου, της Κωνσταντινούπολης, του Γιόρκ, της Θεσσαλονίκης κ.ά.

Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων έχει επιλεγεί ως Τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης για τη φετινή διοργάνωση.

Το Τιμώμενο Φεστιβάλ της φετινής χρονιάς θα είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Movies That Matter της Ολλανδίας, που υποστηρίζει ταινίες με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέλος, Τιμώμενη ακαδημαϊκός θα είναι η σπουδαία Ιστορικός Annie Lacroix-Riz.

Η Annie Lacroix-Riz γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1947 και είναι Γαλλίδα Ιστορικός και ομότιμη καθηγήτρια σύγχρονης ιστορίας στο πανεπιστήμιο Paris VII - Denis Diderot, ειδικός στις διεθνείς σχέσεις του πρώτο μισού του 20ου αιώνα.

Καστελλόριζο- Εκεί που το ντοκιμαντέρ συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου Πέρα από τα Σύνορα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στην άκρη του Αιγαίου, στο ειδυλλιακό Καστελλόριζο, ένα νησί απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και τεράστιας ιστορικής κληρονομιάς.

Στόχος αυτού του ξεχωριστού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ είναι να τιμήσει αξιόλογα δείγματα της κινηματογραφικής τέχνης και αφήγησης, τα οποία πραγματεύονται γεγονότα, ζητήματα και πρόσωπα που έχουν επηρεάσει τις χώρες, τους λαούς και τους πολιτισμούς του κόσμου και να προσφέρει στο ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές κοινό μια επιλογή από ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) με θεματικούς άξονες την Ιστορία και την Κοινωνία.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), σε συνεργασία με την Ecrans des Mondes (Παρίσι). Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πέρα από τα Σύνορα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και έχει την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Δήμου Μεγίστης, των Πρεσβειών της Αυστραλίας και ΗΠΑ καθώς και της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΚΟΜΕ και της ΕΡΤ.

Δείτε το διαφημιστικό σποτ του 6ου «Πέρα από τα Σύνορα» 2021 στο https://youtu.be/hhNX8yzMs18

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ