ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

12 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης - Πώς θα γιορτάσει την Κυριακή τα γενέθλιά του

12 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης - Πώς θα γιορτάσει την Κυριακή τα γενέθλιά του
ΑΠΕ ΜΠΕ

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει τα 12 χρόνια λειτουργίας του. Η περασμένη χρονιά ήταν η πιο δύσκολη της πορείας του, καθώς παρέμεινε κλειστό για περισσότερους από έξι μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πλέον, το Μουσείο συνεχίζει τη λειτουργία του ανανεωμένο και την ημέρα των γενεθλίων του θα υποδεχθεί τους επισκέπτες από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με μειωμένη γενική είσοδο, 5 ευρώ. Παράλληλα θα εγκαινιάσει μία νέα θεματική παρουσίαση με τίτλο «Μαραθώνας – Σαλαμίνα. Στα ίχνη του μύθου και της ιστορίας».

Οι Περσικοί Πόλεμοι στο Μουσείο Ακρόπολης

Στην παρουσίαση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους αρχαιολόγους του Μουσείου για τους Περσικούς πολέμους και τη σημασία τους για τον δυτικό κόσμο, για τους πρωταγωνιστές τους και τον ρόλο των θεών, για τη συμβολή της μάχης του Μαραθώνα στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας, για το τίμημα που πλήρωσε η Ακρόπολη και τον τρόπο που η Αθήνα το μετουσίωσε σε δημιουργία, καθώς και για το πώς οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας αποτυπώνονται στα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης.

Info

Ελληνικά: 12 μεσημ., 4 μ.μ. και 6 μ.μ.

Αγγλικά: 10 π.μ. & 2 μ.μ.

Συμμετοχή: Έως 8 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (δεν παρέχεται από το Μουσείο) και ατομικής ακουστικής συσκευής whisper (παρέχεται από το Μουσείο) είναι υποχρεωτική.

Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου.

Μετά την ημέρα των γενεθλίων του το Μουσείο θα συνεχίσει να προσφέρει την παρουσίαση στους επισκέπτες του κάθε Παρασκευή και Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ