ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κιμώλου: Σινεμά με φόντο τα νερά του Αιγαίου

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κιμώλου: Σινεμά με φόντο τα νερά του Αιγαίου

Επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες από όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους και ελληνικές πρεμιέρες, αποτελούν το φετινό πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου που διοργανώνεται από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου 2021 από την εταιρεία Glory Films σε συνεργασία με το Δήμο Κιμώλου και με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι προβολές, όπως κάθε χρόνο, διεξάγονται δωρεάν και φιλοξενούνται σε εμβληματικές υπαίθριες τοποθεσίες της Κιμώλου.

Η ΕΡΤ είναι ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου. Δωρεοδότης είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και αρωγός του φεστιβάλ είναι η εθελοντική ομάδα Κιμωλίστες. Την έναρξη του φεστιβάλ θα σημάνει η Περιφέρεια Αττικής με εκπρόσωπο τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Τομεάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα. Την παρουσίαση του φεστιβάλ θα κάνει η ηθοποιός Marizza Spirito.

Στο πλαίσιο του KIFF 2021, την Τρίτη 22/06 και την Τετάρτη 23/06 κατά τη διάρκεια του πρωινού σχολικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο Κιμώλου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζουμε κινηματογράφο στα μικρά σχολεία». Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την Αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ