ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Mε την Eλλάδα καραβοκύρη»: Τραγούδια ελευθερίας στη λήξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

«Mε την Eλλάδα καραβοκύρη»: Τραγούδια ελευθερίας στη λήξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Με μια ξεχωριστή τελετή λήξης και με την παρουσία σπουδαίων καλλιτεχνών, σκηνοθετών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ, πρεσβευτών και εκλεκτών καλεσμένων θα πέσει η αυλαία του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», την Κυριακή 29 Αυγούστου.

Στη συναυλία του εξαιρετικού ερμηνευτή Βασίλη Γισδάκη -στενού συνεργάτη του Μάνου Χατζιδάκι- με τίτλο «Mε την Eλλάδα καραβοκύρη» το κοινό θα απολαύσει τραγούδια αφιερωμένα στην ελευθερία. Το σπουδαίο μουσικό σύνολο ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ που αποτελείται από τους σολίστ Δημήτρη Παπαγγελίδη (κλασική κιθάρα), Σπύρο Παγίατη (πιάνο), Δημήτρη Κουφογιώργο (μαντολίνο) και τη Μαριλίζα Παπαδούρη Παπαγγελίδη (βιολοντσέλο) θα συνοδεύσει τον καταξιωμένο ερμηνευτή.

Το ίδιο βράδυ θα προβληθεί η ταινία τεκμηρίωσης «The Cradock Murders» των David Forbes και Michel Noll.

Η ταινία επιτρέπει στον θεατή να αντιληφθεί το καταπιεστικό κλίμα του ζοφερού ρατσιστικού καθεστώτος στη Ν. Αφρική τη δεκαετία του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80. Δείχνει πώς το σύστημα παραβίασε την ελευθερία και τις ζωές των ανθρώπων.

Η τελετή λήξης θα κλείσει με την απονομή των βραβείων από την Κριτική επιτροπή.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), σε συνεργασία με την Ecrans des Mondes (Παρίσι). Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πέρα από τα Σύνορα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και έχει την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Δήμου Μεγίστης, των Πρεσβειών της Αυστραλίας, ΗΠΑ, Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Κύπρου, Iσπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, του Τσεχικού Κέντρου καθώς και της Γενική Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΚΟΜΕ και της ΕΡΤ.

Το CNN Greece είναι χορηγός επικοινωνίας του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.beyondborders.gr ή να επικοινωνήστε με το Φεστιβάλ στη διεύθυνση info@beyondborders.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ