ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα 7 μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης που αξίζει να ανακαλύψεις

Τα 7 μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης που αξίζει να ανακαλύψεις

Όταν πρόκειται να αναζητήσεις εκτός Ελλάδας τους cool ήχους που θα σε δροσίσουν αυτό το καλοκαίρι, η Ευρώπη είναι η παιδική χαρά σας, ισχυρίζεται η εφημερίδα Guardian στη λίστα με τα δέκα καλύτερα μουσικά Φεστιβάλ που αξίζει να αναζητήσεις από την Πορτογαλία στην Ισλανδία. 

Διαφωνώντας σε σημεία με την ατζέντα που προτείνει, κάνουμε τη δική μας αντιπρόταση για τα σημεία συνάντησης όσως θέλουν να ακούσουν τη μουσική εκεί που ταξιδεύει σήμερα για το καλοκαίρι του 2016.

Love International, Κροατία

love

Δεδομένου ότι το Φεστιβάλ Garden που τιμούσε την κροατική μουσική σκηνή έριξε την αυλαία του το προηγούμενο καλοκαίρι μετά από μια δεκαετία, έχει έρεθ η σειρά του Love International για να κουβαλήσει τη δάδα της μουσικής τέχνης. Με διεύθυνση τους ίδιους ανθρώπους που αναλαμβάνουν τo Love Saves The Day του Μπρίστολ, το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στο Garden Resort στην Tisno, σε ένα φυσικό αμφιθέατρο με ιδιωτικό κόλπο για βουτιές δροσιάς. Πέρα από τις καλοκαιρινές απολαύσεις οι μουσικές είναι εκρηκτικές και σφύζουν από ενέργεια με ένα line-up που προοιωνίζει πάρτι από διακριτική house σε ευφορική disco με ονόματα όπως Prosumer, Bicep, Horse Meat Disco κα. Κάποιοι ήδη θέλουν να πετάξουν κομφετί στον αέρα και να αγκαλιάσουν έναν άγνωστο.
• 29 Ιούν - 6 Ιουλ, Πληροφορίες στο loveinternationalfestival.com

Secret Solstice, Ισλανδία

secret

Στο απίθανο τοπίο της Ισλανδίας το μουσικό φεστιβάλ Μυστικό Ηλιοστάσιο έχει ανακοινώσει την πρώτη ζωντανή εμφάνιση μέσα από τον κρατήρα ενός ηφαιστείου για το Σαββατοκύριακο του event -αν και θα πρέπει να πληρώσουν όσοι θέλουν να γίνουν μάρτυρες σε αυτή την παράσταση περισσότερα από 1.300 ευρώ για μία από τις 20 θέσεις που προβλέπονται. Πιο προσιτά (αν και όχι φτηνά) τα υπόλοιπα acts του φεστιβάλ όπου DJs θα παλεύουν τον παγετώνα με θέρμη στα ηχεία αλλά το μεγάλο γεγονός είναι ότι σε αυτή τη μουσική γιορτή θα εμφανιστούν οι Radiohead που επιστρέφουν επίσημα στα μουσικά δρώμενα. Α και οι απίθανοι Νοτιοαφρικανοί Die Antwoord για όσους νιώθουν, και ίσως είναι, freaks. To μαγευτικό Ρέικιαβικ είναι ακόμη ένας λόγος για να αποφασίσετε να είστε εκεί
• 17 - 19 Ιούνιος, Πληροφορίες secretsolstice.is

Primavera Sound, Ισπανία

primavera

Με πεπρωμένο του να συγκρίνεται μόνιμα με το Φεστιβάλ Sonar που εδώ και 22 χρόνια απολαμβάνει μια τεράστια, διεθνή φήμη, το Primavera Sound της Βαρκελώνης μοιάζει ικανό να το ξεπεράσει. Στα 15 χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να γίνει από μια διήμερη εκδήλωση για 8.000 κόσμο μια πενθήμερη μουσική γιορτή για 190.000 μουσικόφιλους. Radiohead, LCD Soundsystem και PJ Harvey είναι τα πρώτα μεγάλα ονόματα με τους garage rockers Parquet Courts και Beirut να δίνουν το μπάσο τους στον κόσμο με γενναιοδωρία. Οι DJs Ηudson Mohawke, Floating Points και Optimo θα επιμείνουν να μείνετε ξύπνιοι μέχρι τα ξημερώματα.
• 1 έως 5 Ιούνιος, Πληροφορίες primaverasound.es

Glastonbury Festival, Bρετανία

ZZ Top, New Order, Beck, Disclosure, Ellie Goulding, Foals, LCD Soundsystem, PJ Harvey, Madness και Stormzy δεν είναι τα πρώτα ονόματα του ιστορικού Φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου. Muse, Adele και Coldplay όμως είναι. Αλλά τα ονόματα συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στη μουσική γιορτή που θέλει να μας υπενθυμίσει ότι πρωτοστατεί στα δρώμενα του σήμερα. The 1975, The Last Shadow Puppets, Grimes, Jake Bugg, Fatboy Slim, Guy Garvey, Madness, Wolf Alice, Bat For Lashes, Cyndi Lauper, Ronnie Spector, Earth, Wind & Fire. Dolly Parton, Lionel Richie, Kenny Rogers αλλά και η Κρατική Ορχήστρα Συρίας συναντώνται στις σκηνές.

glaston

• 22-26 Iουνίου, Πληροφορίες glastonburyfestivals.co.uk

Edge Of The Lake, Ελβετία

Γιορτάζοντας την 10η επέτειό της, η μουσική γιορτή στην άκρη της λίμνης (Week-end au Bord l'Eau) παραμένει μια απίστευτη πρόταση διασκέδασης για chill-out. To τοπίο είναι μαγευτικό καθώς ο χώρος του Φεστιβάλ περιβάλλεται από λόφους και αμπελώνες. Με την ηλεκτρονική μουσική σκηνή να πρωτοστατεί και τους Lindstrom, Deetron και Ninja Tune DJs να επιμένουν με τους ήρεμους, αγχολυτικούς ρυθμούς τους πρόκειται για μια μουσική γιορτή καθαρτική για όσους την έχουν τιμήσει μέχρι τώρα.
• 1-3 Ιουλίου, Πληροφορίες aubordeleau.ch

Α Summer's Tale, Γερμανία

Aπό πέρσι, όταν και εγκαινίασε τις δραστηριότητες του, αυτό το χαμηλών τόνων μουσικό Φεστιβάλ βρίσκεται κοντά στο Αμβούργο και είναι χωμένο μέσα στην καταπράσινη βόρεια γερμανική ύπαιθρο. Το φετινό line-up θέλει να μας αποπλανήσει με ονόματα όπως Sigur Rós, Garbage και Jose Golzalez ενώ η υπαίθρια yoga, θεατρικά δρώμενα και άλλα workshops είναι ιδανικά για εναλλακτικές αγχολυτικές δραστηριότητες. Alles klar, φίλοι μου, alles klar.
• 10 - 15 Αυγούστου, Πληροφορίες asummerstale.de

Boom, Πορτογαλία

Όχι για όλους αλλά σίγουρα για εκείνους που θέλουν να ζήσουν κάτι από Burning Man στην Ευρώπη, το Boom προσφέρει psychedelic trance με κάτι από alternative οικολογία της Ευρώπης, το Boom γίνεται κάθε δύο χρόνια και καλεί κοντά του τους σαμάνους της γηραιάς ηπείρου. Τα installations είναι εντυπωσιακά και τα workshops και οι συναντήσεις που γίνονται στα πλαίσια του Φεστιβάλ θέλουν να ανοίξουν τους ορίζοντες σε όσους παρευρεθούν σε αυτό το μουσικό δρώμενο για τους τολμηρούς.
• 11 - 18 Αύγουστος, Πληροφορίες boomfestival.org

ΔΗΜΟΦΙΛΗ