ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος για ΕΜΜΥ ο Δημήτρης Παπαϊωάννου για το Origins του Μπακού

Υποψήφιος για ΕΜΜΥ ο Δημήτρης Παπαϊωάννου για το Origins του Μπακού

O τρόπος του να αφηγείται μοναδικός, η συνθέσεις του λυρικές. Ο Έλληνας χορογράφος είναι γνωστός για την υπεροχή της αισθητικής και την αρτιότητα των έργων που επιμελείται και η εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, με τίτλο Origins, που συνδημιούργησε με τους συνεργάτες του το καλοκαίρι του 2015 δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Με αυτή τη δουλειά του ο Δημήτρης Παπαϊωάννου διεκδικεί πλήθος υποψηφιοτήτων στα ΕΜΜΥ που απονέμονται την 1η Μαΐου.

Οι υποψηφιότητες της τελετής έναρξης του Μπακού

Στην κατηγορία σκηνοθεσία (special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Greg Breakell (σκηνοθέτες) και οι Τίνα Παπανικολάου και Louise Story (βοηθοί σκηνοθέτη).

Για την καλλιτεχνική διεύθυνση, το σκηνικό σχεδιασμό και τη σκηνική διεύθυνση,υποψήφιοι είναι οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Δεμίρης, ο Michael Curry ως art director και ο Nicholas Mahon ως σχεδιαστής σκηνικών.

Στη μουσική διεύθυνση και σύνθεση υποψήφιοι είναι οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρεντζής.

Για τους φωτισμούς υποψήφιοι είναι οι Robert Dickinson, Travis Hagenbuch, Charles Dabezies και Ted Wells.
Βραβεία ενδυματολογίας και styling διεκδικούν οι Αγγελος Μέντης, Yashi και Paula Ryan.

Το βραβείο για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου, διεκδικούν οι Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen και Justin Arthur.

Οι πρώτοι Ευρωπαϊκοί Αγώνες άνοιξαν στις 12 Ιουνίου 2015 στο Μπακού, με μια εντυπωσιακή, υψηλής αισθητικής τελετή έναρξης, την οποία παρακολούθησαν ζωντανά 68.000 θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ