ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Ιωάννα Παππά οι νικήτριες του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη

Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Ιωάννα Παππά οι νικήτριες του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη
Facebook/ melinamercouriofficial

Στην Αλεξάνδρα Αϊδίνη και την Ιωάννα Παππά απονεμήθηκε εξημισίας το θεατρικό βραβείο “Μελίνα Μερκούρη” στη δέκατη κατά σειρά, τελετή απονομής του βραβείου, τιμητική διάκριση στη μνήμη της διάσημης Ελληνίδας για το 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα.

Η Αλ. Αϊδίνη βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στη μεγάλη θεατρική επιτυχία “H Μεγάλη Χίμαιρα” του Μ. Καραγάτση (μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Θεάτρου Πορεία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου) ενώ η Ιωάννα Παππά για την ερμηνεία της στο έργο της Ρούλας Γεωργακοπούλου “Οδός Πολυδούρη” (μια συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας - Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ, στα θέατρα Βασιλάκου και Θησείον σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη).

“Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από το να μοιράζεσαι ένα βραβείο” σχολίασε η Αλεξάνδρα Αϊδίνη. “Όπως έλεγε ο Καραγάτσης, ‘άλλος ο χρόνος στην άβυσσο της θάλασσας, άλλος στο πρόστυχο χώμα’. Γιατί είναι πρόστυχο το χώμα που ζούμε. Καταργούνται όρια και φράγματα ήθους και αξιοπρέπειας και υψώνονται τείχη και συρματοπλέγματα. Ανοιχτά σύνορα παντού και κυρίως στο θέατρο” είπε η Αλ. Αϊδίνη που υπενθύμισε ότι “επιθυμία μας στο θέατρο είναι να συμπράττουμε με ό,τι έρχεται από αλλού, χωρίς ο διάλογος να είναι μονόπλευρος”.

Η Μαρία Πολυδούρη “’Ηταν μια γυναίκα που αγαπούσε να ερωτεύεται” σχολίασε η Ιωάννα Παππά για τη Μαρία Πολυδούρη κατά την παραλαβή του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη.

pappaidini

Μαζί με το επαμειβόμενο έπαθλο (αξίας 3.000 ευρώ), στις νικήτριες δόθηκε και η εμβληματική καρφίτσα της Μελίνας, που σαν σκυτάλη, μεταφέρεται κάθε χρόνο από τη μία ηθοποιό στην άλλη. Φέτος ήταν η σειρά της περσινής νικήτριας, Λένας Δροσάκη, να την παραδώσει στις τιμώμενες.

Την κριτική επιτροπή του βραβείου Μελίνα Μερκούρη, συγκροτούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου, Ρένη Πιττακή, Δηώ Καγγελάρη, Δημήτρης Λιγνάδης και η δημοσιογράφος Ματίνα Καλτάκη.

Συνυποψήφιες των δύο νικητριών ήταν οι Κίττυ Παϊταζόγλου και Ηρώ Μπέζου.

sinioppsifies

Το βραβείο Μελίνα Μερκούρη, απονέμεται κάθε χρόνο στην καλύτερη γυναικεία ερμηνεία, νέας ηθοποιού, της περασμένης θεατρικής περιόδου, ενώ συνεκτιμάται και η μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και η υποκριτική τους επίδοση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ