ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Vamvakou Revival από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Εκδήλωση με το ICC

Vamvakou Revival από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Εκδήλωση με το ICC
CNN GREECE

Μια ξεχωριστή εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο στη Βαμβακού Λακωνίας στο πλαίσιο της συνεργασίας της Vamvakou Revival με το International Chamber of Commerce (ICC) Women Cluster Λακωνίας.

Η πρωτοβουλία Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συστάθηκε τον Αύγουστο του 2018 με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση της περιοχής της Βαμβακούς με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Το International Chamber of Commerce (ICC) είναι παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, με σκοπό την προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων. Βοηθάει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της παγκοσμιοποίησης. Πρόεδρος του ICC Hellas είναι ο πρώην υπουργός και νυν Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο οποίος μίλησε στη σημερινή εκδήλωση και παρουσίασε τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του ICC Women Cluster Λακωνίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η γνωστή σεφ, Ντίνα Νικολάου, και η συγγραφέας, Μαρία Καράμπελα, παρουσίασαν συνταγές από τον Πάρνωνα με τοπικά προϊόντα, μυώντας του συμμετέχοντες στην παραδοσιακή κουζίνα, αποκαλύπτοντας πώς συνδέεται η μαγειρική με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.

Εν συνέχεια η Πάολα Ρόχας, επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στα διατροφικά μυστικά των τοπικών εδεσμάτων , ενώ στο τέλος τη σκυτάλη πήρε ο Αλέξανδρος Ιωάννου για ένα αφιέρωμα στο ιστορικό οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ και τα κρασιά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ