ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Νύχτες Πρεμιέρας»: Υβριδικό και ασφαλές για όλους το 27ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

«Νύχτες Πρεμιέρας»: Υβριδικό και ασφαλές για όλους το 27ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει για 27η χρονιά από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, αισιόδοξο και πλήρως προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, επαναλαμβάνοντας την επιτυχή υβριδική εκδοχή της περσινής διοργάνωσης, προκειμένου να είναι προσιτό σε όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές.

Οι 27ες Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν στους φυσικούς τους χώρους, τις αίθουσες 12μηνης λειτουργίας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ιντεάλ, Δαναός και Τριανόν) αλλά και για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στα θερινά σινεμά Λαΐς- Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ριβιέρα, Σινέ Φλέρυ και Στέλλα.

Στους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δαναό, Ιντεάλ, Τριανόν και Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) η είσοδος, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, επιτρέπεται σε όσους/-ες θεατές έχουν: εμβολιαστεί, νοσήσει (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid τεστ αντιγόνου εντός 48 ωρών, σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για την είσοδο των θεατών θα ελέγχεται, το εισιτήριο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης ή rapid τεστ και ταυτοπροσωπία με επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.

Ακόμη, για την καλύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση των θεατών, σε συνεργασία με το Festival Scope και το Shift 72, το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας συμπληρώνει το πρόγραμμά του με μια σειρά online προβολών σε ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα (online.aiff.gr) όπου οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν ταινίες και από την ασφάλεια του σπιτιού τους, σε όλη την Ελλάδα.

Και ψηφιακές προβολές

Η ψηφιακή πλατφόρμα συμπεριλαμβάνεται και στον φετινό προγραμματισμό για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς, κάτοικοι εκτός Αθηνών κ.ά.) οι οποίοι/ες δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές και εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.

Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει την ασφάλεια μέρος του Φεστιβάλ να διεξαχθεί ψηφιακά διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί στη συνέντευξη τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στον θερινό κινηματογράφο Αίγλη Ζαππείου, στις 20.30, και θα μεταδοθεί με live streaming στα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ. Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η προπώληση των καρτών διαρκείας και η διάθεση των καρτών ΑμεΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στο aiff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ