ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

«Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα μνημεία και τον πολιτισμό.

Στην Ελλάδα, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό, διοργανώνοντας παράλληλα ποικίλες εκδηλώσεις και επικοινωνιακές δράσεις. Το κεντρικό θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους». Σε αυτό το πλαίσιο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, που απευθύνονται σε μαθητικό και ευρύ κοινό.

* Παρασκευή 24/9/21, 10:-12:00: «Παίζοντας στο Μουσείο».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το παιχνίδι, ένα διαχρονικό στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

* Σάββατο 25/9/21, 11:00-12:30. «Ο Πειραιάς των ξένων και των μετοίκων. Μια ματιά στην πολυπολιτισμική κοινωνία του αρχαίου Πειραιά».

Θεματική περιήγηση για ενήλικο κοινό. Μέσα από τις επιτύμβιες στήλες των μετοίκων που έζησαν κατά την αρχαιότητα στον Πειραιά και στους όμορους δήμους, θα παρουσιαστεί το θέμα της ενσωμάτωσης των μετοίκων στην αθηναϊκή κοινωνία και η συμβολή τους στην οικονομική άνθηση της πόλης-κράτους. Θα υλοποιηθούν τρεις ημίωρες θεματικές περιηγήσεις, 11:00-11:30, 11:30-12:00, 12:00-12:30, με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

Η είσοδος στο Μουσείο το Σάββατο και την Κυριακή, 25 και 26/9, είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, Χαριλάου Τρικούπη 31. Τηλέφωνο: 210 4521598.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ