ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την αποσυρσή του από τη μουσική ανακοίνωσε ο θρυλικός τραγουδιστής των Van Halen Ντέιβιντ Λι Ροθ

Την αποσυρσή του από τη μουσική ανακοίνωσε ο θρυλικός τραγουδιστής των Van Halen Ντέιβιντ Λι Ροθ
Photo by Charles Sykes/Invision/AP

Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο αρχικός τραγουδιστής του εμβληματικού συγκροτήματος Van Halen, Ντέιβιντ Λι Ροθ σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Las Vegas Review Journal».

Ο Αμερικανός τραγουδιστής και μουσικός της ροκ αποκάλυψε ότι οι επερχόμενες συναυλίες του στο «House of Blues Las Vegas» θα είναι και οι τελευταίες της καριέρας του.

«Πετάω τα παπούτσια μου. Αποσύρομαι», είπε ο Ντέιβιντ Λι Ροθ.

«Αυτή είναι η πρώτη και μοναδική επίσημη ανακοίνωση. Έχετε την είδηση. Κοινοποιήστε την στον κόσμο. Δεν πρόκειται να εξηγήσω την ανακοίνωση. Η εξήγηση βρίσκεται σε ένα χρηματοκιβώτιο. Αυτές είναι οι πέντε τελευταίες μου συναυλίες», πρόσθεσε.

Ο αρχικός κεντρικός τραγουδιστής των Van Halen υποστήριξε ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε τόσο ο θάνατος του θρυλικού κιθαρίστα Έντι Βαν Άλεν, τον Οκτώβριο του 2020 σε ηλικία 65 ετών, όσο και το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες θα γίνει 67 ετών.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς να επιτρέψει στον δημοσιογράφο να κάνει κάποια ερώτηση.

«Σας έδωσα ό,τι είχα να σας δώσω. Ήταν μια καταπληκτική, σπουδαία πορεία, δεν μετανιώνω, δεν έχω να πω τίποτα για κανέναν. Θα μου λείψετε όλοι. Μείνετε ψύχραιμοι», ανέφερε ο Ντέιβιντ Λι Ροθ.

Ο Ντέιβιντ Λι Ροθ υπήρξε ο τραγουδιστής του hard rock συγκροτήματος Van Halen σε τρεις περιόδους, από το 1974 έως το 1985, το 1996 και από το 2006 έως τη διάλυση της μπάντας, το 2020.

Το 2007, εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Van Halen.

Οι τελευταίες πέντε συναυλίες του είναι προγραμματισμένες για τις 31 Δεκεμβρίου και 1, 5, 7 και 8 Ιανουαρίου.

David Lee Roth has announced his retirement, by Dakin Andone, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ