ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο πιανίστας Σάκης Παπαδημητρίου ανοίγει το Open Jazz Festival στο 56ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Ο πιανίστας Σάκης Παπαδημητρίου ανοίγει το Open Jazz Festival στο 56ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Με συναυλία του γνωστού πιανίστα, συνθέτη της τζαζ αλλά και συγγραφέα, Σάκη Παπαδημητρίου, ανοίγει απόψε το τριήμερο Open Jazz Festival στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων στην Αποθήκη Δ του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης στο οποίο συμμετέχουν δεξιοτέχνες της τζαζ από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, τις ΗΠΑ, την Κύπρο και τη Γερμανία.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ υπογράφουν ο Χρήστος Γερμένογλου, ο Κώστας Μακρυγιαννάκης και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, με το πρόγραμμα των εννέα συναυλιών να διαπνέεται από τις σύγχρονες τάσεις της jazz και της αυτοσχέδιας μουσικής, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει από τον χώρο των παραδοσιακών σχολών της Ευρώπης και της Αμερικής.

Στο πλαίσιο του Open Jazz Festival, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στις 4μμ ένα δίωρο ανοιχτό σεμινάριο από τον διεθνούς φήμης βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη, δωρεάν για το κοινό, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Μουσικής Δήμου Θεσσαλονίκης, απέναντι από την 1η πύλη του λιμανιού.

Ημερήσια εισιτήρια για όλες τις συναυλίες θα πωλούνται έξω από την Αποθήκη Δ΄, με τιμές 5 (άνεργοι), 8 (φοιτητές/σπουδαστές) και 12 (κανονικό) ευρώ και η αγορά τους θα γίνεται μόνο με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα στην είσοδο της Αποθήκης Δ' από την Παρασκευή 6.30μμ και με δυνατότητα προπώλησης για τις επόμενες μέρες του φεστιβάλ.

Στο Open Jazz Festival υπάρχει πρωτόκολλο μικτής παρακολούθησης, τόσο στις συναυλίες όσο και στο σεμινάριο, οπότε είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού ή rapid / PCR test 48 ωρών.

Το πρόγραμμα των συναυλιών

Παρασκευή 8/10: Σάκης Παπαδημητρίου - piano solo, Sancho 003- duo και Φλώρος Φλωρίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Γιάννης Αναστασάκης - trio

Σάββατο 9/10: Christos Rafalides - vibraphone & electronics solo, Χάρης Λαμπράκης - quartet, Rick Margitza - quartet

Κυριακή 10/10: Wayne Thomas Brasel - guitar solo, Fuzz Bus - band, Χρήστος Αναστασιάδης - septet / latin jazz band

ΔΗΜΟΦΙΛΗ