ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«1821 Πριν και Μετά»: Τελευταία εβδομάδα για την επετειακή έκθεση του Μουσείου Μπενάκη

«1821 Πριν και Μετά»: Τελευταία εβδομάδα για την επετειακή έκθεση του Μουσείου Μπενάκη
Μουσειο Μπενάκη

Η επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά» του Μουσείου Μπενάκη ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021. όσοι δεν κατάφεραν ακομη να τη δουν έχουν αυτήν την τελευταία εβδομάδα στη διάθεσή τους.

Λόγω της αυξανόμενης προσέλευσης κατά τους δύο τελευταίους μήνες και του μεγάλου ενδιαφέροντος των επισκεπτών, το Μουσείο Μπενάκη αποφάσισε να παρατείνει το ωράριο επίσκεψης κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες της έκθεσης, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 5,6 και 7 Νοεμβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Η εκθεσιακή αφήγηση πραγματοποιείται μέσα από έργα τέχνης και αρχειακά τεκμήρια που διαθέτουν στις συλλογές τους οι τρεις συνδιοργανώτριες τράπεζες, καθώς και μέσα από το πλούσιο υλικό που διαθέτει το Μουσείο Μπενάκη.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν την έκθεση αυτή την εβδομάδα θα χρειαστεί να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους εγκαίρως με αγορά εισιτηρίου μόνο ηλεκτρονικά.

Ζωγραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα πρωταγωνιστών της Επανάστασης και ιστορικά κειμήλια, πλαισιωμένα από σπάνιο αρχειακό υλικό, παρουσιάζονται σε τρεις ενότητες που θα ζωντανέψουν: την πορεία προς την εθνική Επανάσταση (ενότητα I: 1770-1821), την εξέλιξη του πολέμου της ανεξαρτησίας και την ολοκλήρωση του Αγώνα (ενότητα ΙΙ: 1821-1831) καθώς και τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους και τις πρώτες δεκαετίες της ανάπτυξης και λειτουργίας του (ενότητα ΙΙΙ: 1831-1870).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ