ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ν. Γιατρομανωλάκης: Πολιτιστικό, αναπτυξιακό masterplan για τη Θεσσαλονίκη

Ν. Γιατρομανωλάκης: Πολιτιστικό, αναπτυξιακό masterplan για τη Θεσσαλονίκη

Με γνώμονα τη δημιουργία ενός πολιτιστικού, αναπτυξιακού masterplan στη Θεσσαλονίκη, από το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης ολοκλήρωσε σήμερα την τριήμερη επίσκεψή του στην πόλη.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την τελετή έναρξης του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκειά της ο υφυπουργος είχε συναντήσεις με φορείς τόσο για πρακτικά θέματα όσο και σε σχέση με τον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Ήταν μία συμπυκνωμένη, αλλά χρήσιμη και ουσιαστική επίσκεψη», δήλωσε ο υφυπουργός και εξέφρασε την ελπίδα κατά την επόμενη επίσκεψή του, στα τέλη Νοεμβρίου, για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, κάποια πιλοτικά πρότζεκτς, να αρχίσουν να μπαίνουν σε ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα.

Πρότζεκτς που έχουν να κάνουν με τη χαρτογράφηση της πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης, με την προβολή των δράσεων και με τον τρόπο που συνεργάζονται μεταξύ τους οι πολιτιστικοί φορείς.

Κατά την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, εκτός από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, επισκέφτηκε το Momus όπου ξεναγήθηκε στη Thessaloniki Photobiennale 2021, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ και ξεναγήθηκε στην έκθεση «Λεωνίδας, Ναπολέων, Μπότσαρης: Η γλώσσα των συμβόλων», το Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Γυναικών, ενώ παρακολούθησε και την παράσταση «Ο Πουπουλένιος» του ΚΘΒΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ