ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκος Καββαδίας, Τζέιμς Κάμερον και όλοι όσοι βρήκαν την έμπνευση στον Άλφα του Κενταύρου

Νίκος Καββαδίας, Τζέιμς Κάμερον και όλοι όσοι βρήκαν την έμπνευση στον Άλφα του Κενταύρου

“Η ανθρώπινη ιστορία είναι κοντά στο να κάνει σημαντικά βήματα για το μέλλον. Πενήντα πέντε χρόνια πριν, ο Γιούρι Γκαγκάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι. Σήμερα, είμαστε έτοιμοι, να κάνουμε το πρώτο βήμα, στα αστέρια” είπε ο Πίτ Γουόρντεν (Pete Worden), πρώην διευθυντής της μονάδας ερευνών Ames, της NASA που θα ηγηθεί και του μεγαλόπνοου βήματος στις διαστρικές πτήσεις με τις ευλογίες των Στήβεν Χώκινγκ, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και του Ρώσου επενδυτή, Γιούρι Μίλνερ.

Προτού όμως τα εκατοντάδες μικρά διαστημικά σκάφη στο μέγεθος πεταλούδας που θα σταλθούν σε μακρινά αστέρια 4,37 έτη φωτός μακριά ταξιδεύοντας στο 1/5 της ταχύτητας του φωτός ξεκινήσουν το φιλόδοξο ταξίδι τους, ο κόσμος της λογοτεχνιάς και της οθόνης έχει κατακτήσει τη δική του Νέα Γη.

Από τον Νίκο Καββαδία στον Ισαάκ Ασίμωφ και από τους Transformers στο Avatar κάνουμε ένα ταξίδι στο Άλφα του Κενταύρου, το ιερό δισκοπότηρο των διαγαλαξιακών νομάδων που ονειρεύτηκαν πέρα και πάνω από τα αστέρια πριν η αποστολή των Χώκινγκ, Μίλνερ και Ζάκερμπεργκ Breakthrough Starshot μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της επικαιρότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ