ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Τα νέα lockdown ακυρώνουν εκθέσεις και κλείνουν Μουσεία στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Τα νέα lockdown ακυρώνουν εκθέσεις και κλείνουν Μουσεία στην Ευρώπη
Wikipedia

Η επέλαση του 5ου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στις ευρωπαϊκές χώρες και τα νέα lockdown στα οποία μπήκαν κάποιες από αυτές, έχουν για μια ακόμη φορά παράπλευρές απώλειες, στον τομέα του πολιτισμού.

Σε κάποιες από αυτές τις χώρες, τα Μουσεία κλείνουν και πάλι και εκθέσεις, οι οποίες αναμένονταν και προετοιμάζονταν για πολύ καιρό, δεν είναι πλέον επισκέψιμες.

Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης χρειάστηκε να αποκλείσει το κοινό από μεγάλη έκθεση για τον Τιτσιάνο, καθώς στην Αυστρία είναι σε ισχύ μέτρα lockdown μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

«Θα χάσουμε εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε στο Artnet News η Σαμπίνε Χάαγκ, γενική διευθύντρια του Μουσείου.

Η οικονομική ενίσχυση στον τομέα του πολιτισμού, θα επεκταθεί και θα αυξηθεί, δήλωσε η Αντρέα Μάγιερ, υφυπουργός Τέχνης και Πολιτισμού της Αυστρίας, χαρακτηρίζοντας τον πιθανό αντίκτυπο του lockdown στον πολιτιστικό τομέα της χώρας «άλλη μια οπισθοδρόμηση που δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας έως τις 12 Δεκεμβρίου θα ισχύουν μέτρα μέτρα lockdown με αποτέλεσμα η έκθεση «Vermeer» για τον Ολλανδό ζωγράφο Γιοχάνες Βερμέερ, στην Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων (Gemäldegalerie Alte Meister) της Δρέσδης να ματαιωθεί.

Είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιανουαρίου αλλά δεν μπορεί να παραταθεί, καθώς είναι προγραμματισμένη να μεταφερθεί στην Ιαπωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ