ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρελθόν για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Γιάννης Τροχόπουλος

Παρελθόν για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Γιάννης Τροχόπουλος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την παραίτηση του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Γιάννης Τροχόπουλος, την Παρασκευή 15 Απριλίου.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τροχόπουλο για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη διάρκεια της ανάπτυξης του έργου και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα μελλοντικά σχέδιά του” ανέφερε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος για τον άντρα που ανέλαβε τη διεύθυνση του Κέντρου την 1η Ιουνίου 2012.

Ο Γιάννης Τροχόπουλος ήταν ο πρώτος Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

“Πρόκειται για διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντία σε θέματα βιβλιοθηκών, καθώς για 22 χρόνια, οδήγησε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σε μία ξεχωριστή πορεία προς την πανελλαδική και διεθνή αναγνώριση, με αποκορύφωμα την απονομή του Βραβείου Access to Learning (Πρόσβαση στη Μάθηση) του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, το 2010. Μας δίνει μεγάλη χαρά που θα αναλάβει τώρα τη διεύθυνση του ΚΠΙΣΝ” έλεγε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υποδεχόμενος τότε τον Γιάννη Τροχόπουλο.

“Με συγκινεί βαθιά και με τιμά το γεγονός ότι θα είμαι μέρος της ομάδας που κάνει το μοναδικό αυτό έργο πραγματικότητα. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εντάσσεται στις δημιουργικές δυνάμεις της Ελλάδας. Μαζί, θα εργαστούμε με μεθοδικότητα, ευελιξία, αφοσίωση, φαντασία και επιμονή, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το ΚΠΙΣΝ ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα και ότι θα γίνει το νέο σύμβολο ελπίδας για την Ελλάδα του αύριο” είχε δηλώσει με τη σειρά του ο ίδιος.

Η παραίτησή του συμβαίνει λίγες εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής του ΚΠΙΣΝ στο Φάληρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ