ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Εορταστική συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία και τη Χορωδία 65+

Εθνική Λυρική Σκηνή: Εορταστική συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία και τη Χορωδία 65+

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Victoria Square Project παρουσιάζουν στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού του AthensCultureNet μια ξεχωριστή συναυλία στο εορταστικό πνεύμα των ημερών με τη συμμετοχή της Διαπολιτισμικής Χορωδίας και της Χορωδίας 65+ της ΕΛΣ.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, στις 19.00, στο Victoria Square Project, στον πεζόδρομο της οδού Ελπίδος 13, στην πλατεία Βικτωρίας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στις 12.00, αποκλειστικά στο https://www.ticketservices.gr/el/greek-national-opera/

Η Διαπολιτισμική Χορωδία με μαέστρο την Άννα Λινάρδου και η Χορωδία 65+ με τη μαέστρο Δήμητρα Παπασταύρουθα ερμηνεύσουν παραδοσιακά κάλαντα από τη Θράκη και την Ικαρία καθώς και υπέροχα τραγούδια από την Ήπειρο και την Ουκρανία μέχρι τη Νότια Ιταλία.

Τις χορωδίες θα συνοδεύσουν οι πιανίστεςΔήμητρα Κοκκινοπούλου και Κώστας Παπαθύμνιος από τη Διαπολιτισμική Χορωδία και τη Χορωδία 65+ αντίστοιχα καθώς και οι μουσικοί Μάρθα Παπαδογιάννη-Κουραντή (βιολοντσέλο), Στάθης Κουτούζος (κρουστά), Σοφία Ζαφειρίου (βιολί) από τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις συνεχίζουν για έκτη χρονιά τη λειτουργία της Διαπολιτισμικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μετά το μεγάλο διάστημα παύσης των διά ζώσης συναντήσεων, παλιά και νέα μέλη από κάθε γωνιά της γης θα ενώσουν και πάλι τις φωνές τους σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα. Για τη φετινή σεζόν, τη διεύθυνση της Διαπολιτισμικής Χορωδίας έχει αναλάβει η διακεκριμένη τραγουδίστρια Άννα Λινάρδου.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία μετράει ήδη πάνω από 30 μέλη. Ουκρανία, Καμερούν, Σλοβακία, Τανζανία, Νέα Γουινέα, Συρία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιράν, Κένυα, Ιράκ και Ελλάδα είναι μόνο μερικές από τις χώρες προέλευσης των μελών που έχουν συμμετάσχει στη χορωδία.

Το ρεπερτόριό της συνεχώς διευρύνεται και εμπλουτίζεται με υπέροχα τραγούδια από την παραδοσιακή μουσική των χωρών προέλευσης των μελών της.

Μαέστρος χορωδίας: Άννα Λινάρδου

Πιάνο:Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Η Χορωδία 65+

Μέσα από ένα μουσικό ταξίδι σε διαφορετικές χώρες του κόσμου και διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, το εργαστήριοΧορωδία 65+ έχει ως κύριο στόχο την κοινωνικοποίηση των μελών, την ανάπτυξη συναισθηματικών δεσμών και την επικοινωνία μέσα από το τραγούδι και τον λόγο.

Από τον Ιανουάριο του 2022 η Χορωδία 65+ θα επικεντρωθεί στην εξοικείωση των μελών της με τον κόσμο της όπερας πίσω από και πάνω στη σκηνή.

Αφετηρία του εργαστηρίου θα είναι η εκμάθηση των τραγουδιών της όπερας Μέσα Χώρα του Άγγελου Τριανταφύλλουσε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου, στην οποία τα μέλη της Χορωδίας θα πάρουν μέρος. Η όπερα Μέσα Χώρα πρόκειται να παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ εντός του 2022.

Info

Εορταστική συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία και τη Χορωδία 65+ της ΕΛΣ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Ώρα έναρξης: 19.00

Victoria SquareProject (Ελπίδος 13, 10434, Αθήνα)

Σε συνεργασία με το Victoria SquareProject

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Μαέστρος χορωδίας: Δήμητρα Παπασταύρου

Πιάνο: Κώστας Παπαθύμνιος

* Για την είσοδο του κοινού στον χώρο της συναυλίας απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

* Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

* Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ