ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Sony Classical επιλέγει το Μέγαρο Μουσικής για την ηχογράφηση της «Ενάτης Συμφωνίας» του Μπετόβεν

Η Sony Classical επιλέγει το Μέγαρο Μουσικής για την ηχογράφηση της «Ενάτης Συμφωνίας» του Μπετόβεν
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η Sony Classical επιλέγει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ηχογράφηση της «Ενάτης Συμφωνίας» του Λούντιβιχ βαν Μπετόβεν με τον πολυβραβευμένο Θεόδωρο Κουρεντζή και την Ορχήστρα & Χορωδία MusicAeterna.

Η ηχητική καταγραφή του εμβληματικού έργου του Μπετόβεν θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», σε ένα συναυλιακό χώρο εξαιρετικής ακουστικής, άρτια εξοπλισμένο για την υλοποίηση ενός τόσο απαιτητικού μουσικού εγχειρήματος, ο οποίος επί μία εβδομάδα θα μεταμορφωθεί σε στούντιο ηχογράφησης από το συνεργείο της γνωστής δισκογραφικής εταιρείας.

Το τεχνικό κλιμάκιο της Sony Classical έρχεται στην Ελλάδα ειδικά για το συγκεκριμένο πρότζεκτ και θα πραγματοποιήσει την ηχογράφηση πριν από τις δύο συναυλίες του κορυφαίου Έλληνα αρχιμουσικού στο Μέγαρο το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου (στις 20:30).

Τα αριστουργηματικά φωνητικά μέρη στην «Ενάτη» ερμηνεύουν τέσσερις διακεκριμένοι σολίστ: η Birgitte Christensen (σοπράνο), η Sophie Harmsen (άλτο), ο Benjamin Bruns (τενόρος) και ο Johannes Kammler (μπάσος).

Δύο συναυλίες-oρόσημα στην ιστορία του Μεγάρου και μια συναρπαστική ηχογράφηση αναφοράς.

Τιμές εισιτηρίων: από 15 έως 100 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ